Uçağı ikinci kez arıza yaptı, Baerbock Pasifik ziyaretini iptal etti

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, uçağının yakıt almak için indiği Abu Dabi'de iki kez arızalanması üzerine Pasifik ülkelerine yapacağı ziyaretleri iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un, uçağındaki arızadan ötürü Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji Cumhuriyeti'ne yapacağı ziyaretin iptal edildiği açıklandı.

Yeşiller Partili siyasetçi Baerbock, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, her şeyin denendiğini aktararak, "Maalesef Hint-Pasifik seyahatime arızalı uçak olmadan devam edilmesi lojistik olarak imkansız. Bu can sıkıcı olmaktan öte bir şey" dedi.

TARİFELİ UÇAKLA BERLİN'E DÖNECEK

AA'nın aktardığına göre, Hint-Pasifik bölgesinde sadece dostlarının ve ortaklarının bulunmadığını, bu bölgenin 21'inci yüzyılın dünya düzenini önemli şekilde şekillendireceğini kaydeden Baerbock, bundan dolayı diyalogda bulunmanın önemli olduğunu söyledi.

Almanya basınına yansıyan haberlere göre, ziyaretin iptal edilmesinin ardından Baerbock, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'den tarifeli uçakla Berlin'e dönecek.

Ne olmuştu?

Almanya'dan 13 Ağustos Pazar akşamı Avustralya'ya doğru yola çıkan Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock'u taşıyan "Airbus 340-300" tipi uçak, yakıt almak için Abu Dabi'ye iniş yaptı. Yakıt aldıktan sonra havalanan uçakta, mekanik bir arıza tespit edildi. Uçak, yaklaşık 2 saat tur atıp 80 ton yakıtı boşalttıktan sonra tekrar Abu Dabi'ye zorunlu iniş yaptı.

Uçağın gece ikinci kez aynı arızadan ötürü Abu Dabi'ye geri dönmesi üzerine bu sabah Baerbock'un, Pasifik bölgesine yapacağı ziyaretin iptal edilmesi kararı verildi. Dışişleri Bakanı Baerbock, bu hafta Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji Cumhuriyeti'ni ziyaret etmeyi planlıyordu. (DIŞ HABERLER)