Üç liselinin intihar girişimi: Bir aile okul yönetimini suçladı

Urfa’da, lisede okuyan üç öğrenci, zehir içerek intihara kalkıştı. Öğrencilerden birinin annesi, çocukların okul yönetiminin baskı ve tehdidi sonrası intihar ettikleri iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’nın Hilvan ilçesi Bağlar Mahallesi'nde yer alan Kız Teknik ve Anadolu Lisesi’nde okuyan 15 yaşındaki Z.C., 15 yaşındaki M.K. ve 18 yaşındaki H.Ö., içeceklerine zehir katarak intihara kalkıştı. Okula çağırılan sağlık ekiplerince Hilvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan üç öğrencinin mideleri yıkandı. İki öğrenci taburcu olurken birinin tedavisi ise devam ediyor.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri, öğrencilerin neden intihara kalkıştığı yönünde ailelerinin ifadesine başvurdu. Öğrencilerden birinin annesi, okul yönetimine yönelik iddialarda bulundu. Anne, okul müdürünün öğrencileri odasına çağırarak okuldan atmakla tehdit ettiğini söyledi.

‘ÖĞRETMENLERİN YAPTIĞI BÜYÜK SUÇ’

Olay gününe dair konuşan anne şunları öne sürdü: “İlacı benim kızım bir yerlerden bulup almış. Meyve suyuna koyup biraz içmişler. Mideleri bulanınca içmemişler, sonra okula gitmişler. Zaten polise verdikleri ifade de bu şekilde.”

Okul müdürünün yanlış davrandığını belirten anne, şöyle devam etti: “Okul müdürü, çocukları Hilvan’da cinsel içerikli paylaşımların yer aldığı bir sosyal medya hesabını kullanmakla suçlamış. Odasına çağırıp ‘Disipline verildiniz, okuldan alınacaksınız, ailelerinizi aradık onlar da yolda geliyorlar, ancak evde oturup çocuk bakarsınız’ diye konuşmuş. Bizim kızlar da suçlu ama öğretmenlerin yaptığı daha büyük suç.”

Çocukların ölebileceği ihtimaline dikkat çeken anne, “Tamam benim kızım yanlış yapmış olabilir ama bunlar da eğitimci. Bize söyleyip ondan sonra kızı çağırıp konuşulabilirdi. Onlar da olayın bu boyuta geleceğini tabii tahmin etmediler. Haliyle ifadeye çağırdılar bizleri de. Milli eğitim müdürü ile konuşacağım, okula gideceğim, müdürün de hocaların da dikkatli olması lazım” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler Urfa intihar zehir