Uber'e erişim engeli kaldırıldı

İstinaf mahkemesinin Uber'in sarı taksilerle çalışmaya devam etmesine izin vermesinin ardından, erişim engeli bugün itibariyle kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uber'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye'de erişim engelinin kaldırıldığı duyuruldu. Uber, sarı taksilere aracılık hizmeti verebilecek ancak özel araçlara bu hizmeti veremeyecek.

İstinaf mahkemesinin kararı doğrultusunda Uber, sarı taksilere aracılık hizmeti verebilecek ancak özel araçlarla çalışamayacak. 

Son duruma ilişkin, Uber'den yapılan açıklama şöyle: Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba!" denildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’de 4.5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş olan Uber uygulaması, İstanbul’da 14 bin 500 taksi sürücüsü tarafından kullanılmıştı. Taksiciler dışında VIP olarak tanımlanan araçlarla taşımacılık yapanlar da olmuştu. Ancak taksici dernekleri ve birlikleri şirkete dava açmış ve sonucunda İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber'in Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermişti. (HABER MERKEZİ)


 

Etiketler uber türkiye