Tuvalu Dışişleri Bakanı yükselen sulara karşı kürsüsünü denize taşıdı

Ada ülkesi Tuvalu'nun Dışişleri Bakanı Simon Kofe, BM İklim Değişikliği Konferansı için denizin içerisinden bir video kaydetti. Kofe, ülkesinde yükselen suların acil sorun olduğunu hatırlattı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Glasgow'un ev sahipliğindeki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı (COP26) için video mesaj çeken Tuvalu Dışişleri Bakanı Simon Kofe, dizlerine kadar suya batmış halde konuşarak alçak ada ülkesinin iklim değişikliğinin en ön cephesinde yer aldığına dikkat çekti.

'ACİL SORUNLARIN GÖRÜLMESİ GEREKİYOR'

Sputnik'in haberine göre Tuvalu Dışişleri Bakanı Kofe'nin denizin içine kurulan kürsüde takım elbise giyip kravat takmış, ancak pantolon paçalarını sıvayarak dizlerine kadar suya gömülmüş hali, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Kofe, COP26'ya video mesajında, 'Tuvalu'da ADA ve deniz suyu düzeyinin yükselmesiyle yaşanan gerçek hayat durumuyla yüzleşilmesi, Tuvalu'nun iklim değişikliği altında insan hareketliliğinin çok acil sorunlarını ele almaya çalıştığının görülmesi gerektiği' vurgusu yaptı.

Konferansta yarın yayımlanacak video, devlet yayın organı TVBC tarafından başkent Funafuti'nin ana adası olan Fongafale'nin en ucunda çekildi. (Kaynak: Sputnik)