Türkiye’nin en iyi 10 kayak merkezi

Kayak merkezleri ailecek eğlenme olanaklarıyla kış tatilinin gözdesi olmaya devam ediyor. Türkiye'nin her bölgesinde seçenek de mevcut.

Google Haberlere Abone ol

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte kayak merkezleri de hareketlenmeye başladı. İster kayak ister snowboad yapın, ister kızakla kayın, ister kartopu oynayın, isterseniz de sadece sıcacık içeceğinizi için... İşte bembeyaz karın keyfini çıkarabileceğiniz Türkiye’nin en iyi 10 kayak merkezi:

Uludağ Kayak Merkezi -Uludağ

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ (BURSA)

Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan Uludağ Kayak Merkezi, Bursa şehir merkezine yarım saat mesafede. Çok sayıda otelin bulunduğu ve 1.800 metre rakımdan 2.200 rakıma kadar çıkan kayak merkezi dünyanın her yerinden birçok ziyaretçi ağırlıyor. Yirmi iki lift ve otuz beş kilometrelik pistte kayağın yanı sıra bigfoot, buz pateni ve kar motosikleti aktiviteleri de yapılıyor.

Konaklama için tıklayınız. 

Palandöken Kayak Merkezi - Erzurum

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ (ERZURUM)

Dünyanın en uzun ve en dik kayak pistlerine sahip olan Palandöken Kayak Merkezi, New York Times gazetesi tarafından dünyadaki en iyi kırk bir kayak merkezi arasında on sekizinci sırada gösterildi. Kayak ve snowboard yarışmalarına, kar festivallerine de ev sahipliği yapan kayak merkezinde, toplamda elli altı adet pist, on dokuz lift taşıyıcı, buz duvarı, dev salıncak, zipline, insan sapanı, yamaç paraşütü imkânı ve gece kayağı için aydınlatma sistemleri bulunuyor. Yine Erzurum, Konaklı Kayak Merkezi’ne ve 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan atlama kulelerine sahip.

Bölgede dördü dört yıldızlı ve altısı beş yıldızlı olmak üzere on turistik tesis bulunurken, kayak evleri, günübirlik tesisler ve lokantalar da mevcut.

Konaklama için burayı tıklayınız.  

Erciyes Kayak Merkezi - Kayseri

ERCİYES KAYAK MERKEZİ (KAYSERİ)

Ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok organizasyona yaptığı ev sahipliğiyle yapan Erciyes Kayak Merkezi, saatte 26 bin 750 kişi taşıma kapasitesiyle hizmet veren mekanik tesislere sahip. Kayak merkezindeki kırk bir pistin yüzde 36’sı mavi, yüzde 42’si kırmızı, yüzde 22’si siyah zorluk derecesinde. Aydınlatma sistemi sayesinde gece de kayak yapılabiliyor.

Konaklama için tıklayınız. 

Sarıkamış Kayak Merkezi - Kars
SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ (KARS)

Türkiye’de birinci derecede öncelikli beş merkezden biri olan Sarıkamış Kayak Merkezi, sarıçam ormanlarının arasındaki pistleriyle dikkat çekiyor. Toplamda 22 bin 400 metrelik üç etaplı dokuz pistten oluşan kayak merkezinin en uzun kayak parkuru 5 bin 250 metre... Dünyada sadece Alpler’de bulunan toz kristal kar, Türkiye’de ise sadece Sarıkamış’ta bulunuyor.

Konaklama için tıklayınız.

Kartalkaya Kayak Merkezi  - Bolu
KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ (BOLU)

Bolu şehir merkezinin otuz sekiz kilometre güneydoğusunda bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde iki adet ana kayak alanı içerisinde toplam on sekiz adet mekanik tesisle çeşitli eğim ve zorluk derecelerinde toplam yirmi beş adet pist bulunuyor. Pistlerin toplam uzunluğu kırk kilometreye ulaşıyor. Avrupa standartlarında Türkiye’nin en büyük “snowpark”ları da Kartalkaya’da bulunuyor. Alanda çeşitli zorluk derecelerinde ana rampa-kicker line, bordercross, rail line ve rail-box’lar var.

Kartepe Kayak Merkezi - Kocaeli
KARTEPE KAYAK MERKEZİ (KOCAELİ)

Maşukiye’den başlayan, on yedi kilometre uzunluğundaki orman yolunu takip ederek ulaşılan Kartepe, aynı zamanda İstanbul’a en yakın kayak merkezi olma özelliğini taşıyor.  Farklı zorluk derecelerine sahip on iki piste sahip. Kar yağışının yoğun olduğu dönemde kar kalınlığı bir buçuk ile üç metreye kadar ulaşıyor.

Davraz Kayak Merkezi - Isparta
DAVRAZ KAYAK MERKEZİ (ISPARTA)

Davraz Dağı, 2 bin 635 metre zirve yüksekliğiyle Akdeniz Bölgesi’nin Göller Yöresi’nde, Eğirdir ve Kovada Gölleri arasında yükselen ve Isparta Ovası’nı kuşatan dağ kütlelerinden biri. Isparta il merkezine yirmi altı kilometre mesafedeki Davraz Kayak Merkezi’nde toplam uzunluğu yirmi üç kilometreyi bulan on dört pist bulunuyor.

Konaklama için tıklayınız.

Denizli Kayak Merkezi - Denizli
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ (DENİZLİ)

Denizli’nin Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi’ndeki 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ’da bulunan Denizli Kayak Merkezi’nde en uzunu bin 700 metre, ikincisi bin 500 metre, üçüncüsü ise 700 metrelik pistler bulunuyor. Uzmanlar tarafından bölge “az sisli ve az rüzgâr alması nedeniyle avantajlı, her ziyaretçinin kayak yapabileceği coğrafi bir konumda, topoğrafik yapısı çok güzel, kar türü ve tutma özelliği çok iyi” şeklinde değerlendiriliyor.

Ilgaz Kayak Merkezi - Kastamonu/Çankırı
ILGAZ KAYAK MERKEZİ (KASTAMONU-ÇANKIRI)

Kastamonu ve Çankırı il sınırlarında yer alan Ilgaz Kayak Merkezi’nin yer aldığı Ilgaz Sıradağları’nın zirvesi 2 bin 850 metre. Çam ağaçları arasında yer alan farklı zorluk derecelerindeki beş pistin uzunluğu dört kilometreye ulaşıyor.

Konaklama için tıklayınız.

Saklıkent Kayak Merkezi - Antalya
SAKLIKENT KAYAK MERKEZİ (ANTALYA)

Akdeniz’e ve Ekvator’a en yakın kayak tesislerinden biri olan Saklıkent, “gündüz kayak, öğleden sonra deniz” imkânı veren Türkiye’deki tek kayak merkezi. Şehir merkezine otuz beş kilometre mesafedeki kayak merkezinde dört adet pist bulunuyor.

Konaklama için tıklayınız.