İzmir ve Antalya'da orman yangınları

Antalya'nın Serik, Manavgat ilçeleri ve İzmir'in ilçesinde orman yangını çıktı. Serik ve Çeşme'deki yangınlar kontrol altına alındı. Yangınlarla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bugün 28’i orman, 17’si kırsal olmak üzere toplam 45 adet yangın kontrol altına alınmıştır. Manavgat’ta söndürme çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Töngüşlü Mahallesi'nde orman yangını çıktı.

Kaşıkçı mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Aklar mevkisine kadar ilerledi. Yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahalede bulundu.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, yangının yaklaşık 30 hektarlık alanı kapsadığını aktardı. Dikici, "Bölgede 2 uçak, 5 helikopter, bir yönetim helikopteri, 28 arazöz, 3 dozer ile çok sayıda ekibimiz söndürme faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

Ekiplerin yaklaşık 5 saat süren çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında 30 hektar alan zarar gördü.

Serik'te yangın söndürme çalışmalarına 2 uçak, 5 helikopter, 28 arazöz, 3 dozer katılıyor. (Fotoğraf: Mustafa Çiftçi/Anadolu Ajansı)

Antalya'nın Manavgat ilçesinde de orman yangını başladı. Çolaklı Mahallesi'nde yerleşim yerine yakın bölgedeki yangın kısmen kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Manavgat'taki ikinci yangın ise Yeniköy Mahallesi Yerköprü mevkisinde çıktı. Buradaki yangına da 1 uçak, 2 helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale ediliyor.

Manavgat Çolaklı Mahallesi'ndeki orman yangını kısmen kontrol altına alındı. (Fotoğraf: Fatih Hepokur/Anadolu Ajansı)

İzmir'in Çeşme ilçesinde Çiftlikköy'deki ormanlık bölgede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yerleşim alanına yakın noktada başlayan yangın bölgesine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler gönderildi. Alevleri kontrol altına alabilmek için 2 helikopter ve 4 arazözle müdahale edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Pakdemirli, "İzmir #Çeşme yangınını kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarına da başlandı. Bugün 28’i #orman, 17’si #kırsal olmak üzere toplam 45 adet #yangın an itibariyle kontrol altına alınmıştır. #Antalya Manavgat’ta çıkan yangını söndürme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi. (AA)

İzmir'in Çeşme ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. (Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/Anadolu Ajansı)