Nemrut'taki 'betonarme yapılaşma' durduruldu

Bitlis'te doğal koruma alanında bulunan Nemrut Dağı Krater Gölü'ne yapılan betonarme yapılaşma için durdurma kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamada "beton yapının kaldırılıp bölgenin eski haline getirilerek, oluşan kötü görüntü ve zararın giderileceği" bilgisi verildi.

Google Haberlere Abone ol

Sinan Aygül

BİTLİS - Gazeteduvar'ın gündeme getirdiği Nemrut Dağı Krater Gölü Kalderası'ndaki "betonarme yapılaşma" Bitlis Valiliği tarafından durduruldu.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay tarafından yapılan açıklamada işin durdurulduğu ve bölgenin eski haline getirilerek oluşan kötü görüntünün giderileceğine dikkat çekildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Nemrut Krater Gölü ile ilgili son günlerde gündemde olan “betonarme yapılaşma” konusunda halkımızın haklı tepkisi ile alakalı olarak Valiliğimizce araştırma yapılmıştır. Alınan bilgilere göre söz konusu alanda yapılan çalışma; Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce, bölgeye ziyaret gerçekleştiren insanların ihtiyaçlarının giderilmesi amacı taşıyan, doğaya uyumlu alanlar yaratma amacıyla ihale yapıldığı öğrenilmiştir. Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü uhdesinde yürütülen bu iş esnasında müteahhit firmanın uygunsuz ve kötü bir yapılaşmaya yol açtığının tespit edilmesi ile beraber işin durdurulduğu; beton yapının kaldırılıp bölgenin eski haline getirilerek, oluşan kötü görüntü ve zararın giderileceği anlaşılmıştır. İlgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Doğal koruma alanı Nemrut kraterine betonarme yapıDoğal koruma alanı Nemrut kraterine betonarme yapı