Antalya ve Muğla'da sıcaklık rekor kırdı

Hava sıcaklıkları rekor kırıyor. En sıcak mayıs aylarından biri yaşanırken termometreler bazı anlarda 47 dereceyi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Afrika sıcaklarının etkisi altına giren Türkiye'de en sıcak mayıs aylarından biri yaşanıyor. Antalya'da meteorolojik verilerin kayıt altına alındığı 1929'dan bu yana ilk defa mayıs ayında hava sıcaklığı 38,8 derece, Muğla'nın turizm merkezi Marmaris'te 40,1 dereceyle en yüksek sıcaklık ölçüldü.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi Şube Müdürü Murat Güler, Antalya'da mayıs ayında en yüksek hava sıcaklık değerinin 26 Mayıs 1945'te 38,7 derece ölçüldüğünü belirtti.

Sıcak hava nedeniyle kentin üzerine nem bulutu çöktü. Nem bulutu nedeniyle uzaklardaki bina ve kenti çevreleyen dağlar görünmedi.

Hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Bodrum'da, insanlar evde kalmayı tercih etmesiyle cadde ve sokaklar boş kaldı.

MUĞLA'DA SOKAKLAR BOŞ

Yeni tip korona virüsü salgını nedeniyle az sayıda kişinin dışarı çıktığı Muğla'da, yüksek sıcaklığın da etkisiyle cadde ve sokaklar tamamen boş kaldı. Marmaris'te meteorolojik verilerin kayıt altına alındığı 1980'li yıllardan bu yana, ilk kez mayısta hava sıcaklığı 40,1 derece kaydedildi.

Deniz suyu sıcaklığının 23 derece ölçüldüğü ilçede, denize girme yasağı devam ettiğinden burada yaşayanlar evleri ve iş yerlerinde serinlemeye çalıştı. İlçede gün boyu güneş altında kalan termometrelerin 47 dereceyi göstermesi dikkati çekti.

ASFALT ERİDİ

Muğla'da Fethiye-Antalya kara yolunda asfaltın sıcak havadan erimesi nedeniyle, sürücüler kontrollü seyretti. Fethiye ilçesinde denize girme yasağının sürdüğü ünlü Ölüdeniz Plajı da alışılmışın dışında sıcak havada sessizliğe büründü.

Seydikemer ilçesinde ise hava sıcaklığı 42,7 derece kaydedildi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ DE SICAKTAN ETKİLENDİ

Adana'da, 40 dereceyi bulan sıcaklık ve Covid-19 tedbirleri nedeniyle meydan, cadde, bulvar ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

Hissedilen sıcaklığın 40 derece ölçüldüğü Mersin'de nem oranı yüzde 52'yi buldu.

Termometreler Hatay'da 38 , Osmaniye'de 39,5 dereceyi gösterdi. (HABER MERKEZİ)