Aydın'da JES kuyusu patladı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Yılmazköy'de JES kuyusunda patlama meydana geldi. Şirketin bölgedeki faaliyetleri durdurulmasına rağmen çalıştığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın Efeler Yılmazköy'de bulunan JES kuyusunda öğleye doğru patlama meydana geldi. Kuyunun ruhsatsız olduğu ileri sürülürken, şirketin bölgedeki faaliyetleri mahkeme kararıyla durdurulmasına rağmen çalışmalarını sürdürdüğü iddia edildi.

Dikilitaş mevkiinde meydana gelen patlamada yaklaşık 160-170 dereceyi bulan sıcak su ve gazlar gökyüzüne yükseldi. 20-30 metre yüksekliğe kadar ulaşan sıcak akışkan daha sonra yağmur şeklinde etrafa yayılıyor. Akışkanla birlikte yeraltından Aydınlıların "çürük yumurta kokusu" diye tarif ettikleri hidrojen sülfür gazı yayıldı. Bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de gelirken yoğun bir basınçla püskürmeye devam eden sıcak suya haberi yazdığımız ana kadar müdahale edilebilmiş değildi.

MAHKEME KARARI İPTAL ETMİŞTİ

Aydın kent merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Yılmazköy'lüler yıllarca JES'lere karşı mücadele ediyorlar. Zeytin ve incir bahçeleri ile çevrili olan Yılmazköy'de açılan davalara rağmen hukuksuz bir şekilde JES çalışmalarına devam ederken, Ken Kipaş adlı JES şirketine verilen ÇED gerekli değildir kararı mahkemece iptal etmişti.

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre, Yılmazköylü Şermin Çetin patlamanın olduğu kuyunun geçtiğimiz aylarda ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Efeler belediyesi tarafından mühürlendiğini belirterek, "Buna rağmen şirket çalışmalarına devam etti. Bizim arazimizin altından habersiz bir şekilde boru geçirdiler. Ben geçenlerde Yatırım İzleme Kuruluna giderek "burada kaçak kuyu kazıyorlar" diye şikayette bulunmuştum. Bana, 'hayır izinleri var' denildi burada" diye konuştu.

Etiketler ÇED JES podcast