Çaldıran'da donarak ölen çift, Kobanê'de toprağa verildi

Van’ın Çaldıran ilçesi, İran sınırında jandarma ve AFAD ekipleri tarafından kar altından çıkarılan 7 sığınmacıdan ikisinin kimliği tespit edildi. Aileler tarafından teşhis edilen her iki sığınmacının Kobanêli olduğu belirlendi. Evli çift, Kobanê’nin Xanik köyünde toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Geçtiğimiz haftalarda Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Sarıçimen mahallesinde 13 sığınmacı donarak hayatını kaybetmişti. Sarıçimen Mahallesi mevkisinde donarak yaşamını yitiren kişilerden 10’unun Afgan, 3’ün de Kobanêli olduğu belirtilmişti.

Arama çalışmaları sonucu bazı sığınmacıların cesetlerine ulaşıldı. Kimlik tespit çalışmaları sonucu, iki kişinin 1986 Kobanê doğumlu Abdo Ahmad Abdurrahman ve 1988 doğumlu Eli Hindrin İbish olduğu belirlendi.

Çiftin cenazeleri Van’a gelen yakınlarınca teşhis edildikten sonra Van Büyükşehir Belediyesinin cenaze araçları ile Şanlıurfa’ya getirildi. Orada bulunan aile bireyleri tarafından da teşhis edildikten sonra cenazeler, Türkiye - Suriye sınır kapısından Kobanê’ye gönderildi. Çiftin cenazesi Kobanê’nin Xanik köyünde toprağa verildi.

Öte yandan, Suriye vatandaşı olan Azad Fethi Hamza’nın cesedi henüz teşhis edilemedi. Gencin babasından alınan kan örneğinin sonuçları bekleniyor. (DUVAR)