Metrobüs duraklarına çizgili düzen

Metrobüs duraklarında, metro istasyonlarında olduğu gibi araç kapılarının denk geleceği yerlerin işaretlenmesine başlandı. Zincirlikuyu ve Şirinevler istasyonlarında başlayan uygulama kısa süre sonra tüm duraklara yayılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İETT, metrobüs duraklarına yolcuların doğru yerde beklemeleri için metro istasyonlarındaki gibi işaret koymaya başladı. Zincirlikuyu ve Şirinevler istasyonlarında başlatılan uygulama, zamanla tüm istasyonlara yayılacak.

Durakta metrobüs bekleyen yolcular, bekleme alanları belli olmadığı için aracın durduğu yere göre hareket ediyorlardı ve bu nedenle çarpışmalar ve tartışmalar yaşanıyordu. İETT bu durumu engellemek için tıpkı metro istasyonlarında olduğu gibi yolcular için metrobüs kapısını işaretleme uygulaması başlattı. İşaretleme, metrobüs filosundaki en yaygın otobüs türü olan Capacity'lerin kapılarının olduğu noktalara göre yapıldı. Başlangıç olarak yolcu trafiğinin yüksek olduğu Zincirlikuyu ve Şirinevler istasyonlarında başlatılan düzenleme kısa zamanda diğer 42 istasyona da uygulanacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler metro Metrobüs iett