Veliler okulu boykot etti: Sesimize ses verin!

Sancaktepe Osmangazi ilkokulunda bugünden itibaren dersler verilmeye başladı ancak veliler, derin çatlakların sıvayla kapatılmasına tepki göstererek okulu boykot etti. Velilerden Sedagül Çavuş Çiftçi: "İmza topladık, dilekçeler verdik, basın açıklamaları yaptık, dersleri boykot ettik, çocuğumuzu göndermedik, başka ne yapalım? Artık duyun bizi. Sesimize ses verin!" diye çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

Ferhat Yaşar

DUVAR - İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde hasar görmesi nedeniyle kapatılan  Sancaktepe Osmangazi ilkokulu bugün açıldı. Veliler tedirgin olduklarını belirterek çocuklarını göndermeyeceklerini söyledi. Rahşan Akdere: "Çocuğumun sağlıklı bir eğitim alması için okulun yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz" dedi.

'SESİMİZE SES VERİN'

İstanbul’da 26 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra hasarlı olduğu belirlenen okul tahliye edildi. Öğrenciler 60. Yıl ilköğretim okuluna gönderildi. Geçmişte iki kez tadilat yapılan okulda ise üçüncü kez tadilat çalışması başladı. Velilerden Sedagül Çavuş Çiftçi: "Bizim tek talebimiz okul yıkılsın yeniden yapılsın. Bunun başka çözümü yok. Sürekli tamir tamir nereye kadar? Okul sağlam olsa niye çatlaklar oluşsun? Yetkililere sesleniyoruz, sizler böyle bir okula çocuğunuzu gönderir misiniz? Deprem ülkesinde yaşıyoruz bu bizim gerçeğimiz. Bu riski göze alır mısınız? Neden sesimizi duymuyorsunuz neden sahip çıkmıyorsunuz? Ne yapmamız lazım başka? İmza topladık, dilekçeler verdik, basın açıklamaları yaptık, dersleri boykot ettik, çocuğumuzu göndermedik, başka ne yapalım? Artık duyun bizi. Sesimize ses verin!" ifadelerini kullandı.

'VERİLEN RAPORLAR BİZİ TATMİN ETMEDİ'

Öğrencilerin velileri okulun yıkılıp tekrar yapılması için bir imza kampanyası başlatmıştı. 712 veli okulun yıkılıp yeniden yapılması için imza kampanyasına destek vermişti. Velilerden Rahşan Akdere ise şunları söyledi: "ikinci sınıfta öğrencim var. Çocuğumu okula göndermek istemiyorum çünkü çok tedirginim. Bize gelen raporlardan dolayı açıklama yapılmadı. Verilen raporlar ise bizi tatmin etmedi. Çocuğumun sağlıklı bir eğitim alması için okulun yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Çocuğumu Okula gönderirken tedirgin olmak istemiyoruz."

VELİLERE KAPALI TOPLANTI...

Okulda velilere kapalı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, “Okulun yüzde 80'i yeni elemanlardan oluşuyor. Binayı inceledik. Binada depremden gelebilecek ivmeleri biliyoruz.” şeklinde açıklama yapıldı. Velilere verilen 'Sağlam' raporu ise 2007'ye ait olduğu ortaya çıktı.