'Çocuk ölümlerinde ailelerin sesi olacağız'

Çalışmalarına başlayan ‘Rabia Naz Komisyonu’nun CHP’li üyesi Sevda Erdan Kılıç "Çocuklarını şüpheli kaza ya da olaylarda kaybetmiş acılı ailelerin sesi olacağız, onların seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde ölen Rabia Naz Vatan başta olmak üzere benzer çocuk ölümlerinin araştırılması için kurulan Meclis Komisyonu çalışmalarına başladı. Komisyonun çalışmalarına ilişkin yazılı açıklama yapan komisyonun CHP’li üyesi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Rabia Naz’ın ailesini ve avukatını aradığını ve son durumla ilgili bilgi aldığını söyledi.

Komisyon olarak ortak amaçlarının Rabia Naz başta olmak üzere bütün şüpheli ölümlerin ortaya çıkarılması olduğunu ve ölümlerde ihmali ya da kusuru olanlar varsa onların tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Kılıç şunları kaydetti:

“Bütün bu konularda komisyon olarak araştırmalarımızı yaparken kendimizi yargının yerine koymadan, sadece olaylarla ilgili tespitlerimizi belirleyerek gerçekleri ortaya koymak istiyoruz. Kesinlikle hakim ya da savcı olmayacağız. Sadece çocuklarını şüpheli kaza ya da olaylarda kaybetmiş acılı ailelerin sesi olacağız, onların seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışacağız. Araştırma Komisyonunda, AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti’den milletvekilleri bulunmaktadır. Eskişehir Milletvekilimiz Sayın Jale Nur Süllü ve Giresun Milletvekilimiz Sayın Necati Tığlı ile birlikte, komisyon çalışmalarına elimizden gelen bütün katkıyı sunacağız. Acılı ailelerden bize güvenmelerini istiyoruz. En azından Cumhuriyet Halk Partili üç komisyon üyesi milletvekili olarak bunun sözünü veriyoruz.” (DUVAR)

Etiketler CHP komisyon rabia naz