Muğla'daki orman yangınları söndürüldü

Muğla'nın 3 ilçesindeki orman yangınları söndürüldü. Yatağan'da 1 ev yandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Marmaris, Ula ve Yatağan ilçelerinde çıkan orman yangınları söndürüldü. Yatağan'daki yangında 1 ev yandı.

Beldibi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Yerleşim yerlerine yakın mesafedeki yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki helikopterle havadan, çok sayıda arazöz, orman işçisi ve itfaiye ekipleri ile de karadan müdahale edildi.

Yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülen yangında 2 dekarlık alan zarar gördü.

Aynı bölgede aynı saatlerde son 4 günde üçüncü kez yangın çıktığı belirtildi. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri, sabotaj ihtimaline karşı inceleme yaptı.

Öte yandan, söndürülen alanın yaklaşık 500 metre güneyinde yeni bir yangın daha çıktı. Ekipler, yangına kısa sürede müdahale ederek söndürdü.

ULA'DA 1 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Marmaris'teki yangının söndürülmesinin ardından Ula ilçesindeki orman yangını çıktı. Karabörtlen Mahallesi Akçay mevkisindeki eski çöplük sahasında çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangına 10 helikopter, 11 arazöz, 3 su tankeri, 4 iş makinesi ve 62 orman işçisiyle müdahale edildi.

Ekiplerin çabaları sonucu söndürülen yangında yaklaşık 1 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Ula'daki yangına havadan ve karadan müdahale edildi. (Fotoğraf: Muğla Orman Bölge Müdürlüğü)

YATAĞAN'DA 1 EV YANDI

Yatağan'ın Yava Mahallesi Kayaburnu mevkisindeki ormanlık alanda da henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yangında kullanılmayan bir ev yandı.

4 helikopter, 4 arazöz, 3 su tankeri, 2 iş makinesi ve 21 orman işçisiyle müdahale edilen yangın söndürüldü. Yangında yaklaşık 2 dekar tarım ve kısmi ormanlık alan zarar gördü.  (MUĞLA/AA)