Güzel Sanatlar taşınmasın diyen hocalara soruşturma

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nen taşınması kararına tepki gösteren akademisyenlerin savunmaları istendi. Soruşturma "Üniversitenin itibarını ve yetkili kişilerce verilen deprem raporunun güvenilirliğini zedelemek" gerekçesiyle açıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) taşınma kararına karşı öğrencilerin mücadelesi sürerken öğretim üyelerine de soruşturma başlatıldı. Üniversite yönetimi, soruşturma komisyonu kurarak bu tartışmalı duruma tepki gösteren akademisyenlerin savunmalarının alınması için çağrı kağıdı yollamaya başladı. Şu ana kadar altı akademisyenin sözlü savunmalarını hazırlamaları istenildi. Soruşturma "Üniversitenin itibarını ve yetkili kişilerce verilen deprem raporunun güvenilirliğini zedelemek" gerekçesiyle açıldı.

Öğrencileri ve kamuoyunu taşınmaya engel olmaya teşvik etmekle de suçlanan akademisyenlere açılan soruşturmanın gerekçeleri şu şekilde belirtildi:

‘’Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi ile devlet konservatuvarı binalarının depreme dayanıklı olmadığının bildirilmesi üzerine başlayan taşınma sürecinde, sosyal medya ve yazılı basında üniversitemiz aleyhine kamuoyu oluşturmak suretiyle üniversitenin itibarını zedelemeye, yetkili kişilerce verilen raporun güvenilirliğini zedelemeye, idarenin haklı ve hukuki gerekçelerle kamu güvenirliği bakımından zorunlu olarak aldığı taşınma kararını uygulamayı zorlaştırmaya, öğrencileri taşınmaya engel olacak davranışlarda bulunmaya ve eylem yapmaya teşvik etmeye, öğrencilerin can güvenliğini de kapsayan akademisyen sorumluluğundan uzak davranışlarda bulunmak"

Üniversite yönetimi tarafından soruşturma açılan akademisyenlerin isimleri ise şöyle: Tiyatro Bölüm Başkanı Semih Çelenk, Prof. Dr. Mümtaz Sağlam, Prof. Dr. İbrahim Yavuz Yükselsin, Prof. Gülay Sağlam, Dr. Zuhal Çetin Özkan, Dr. Burak Bakır.

Soruşturma açılan öğretim üyelerinin sayısının artacağı belirtiliyor.

Sanatçı ve aydınlardan DEÜ GSF için çağrı: Sanatın yok edilmesine sessiz kalmıyoruzSanatçı ve aydınlardan DEÜ GSF için çağrı: Sanatın yok edilmesine sessiz kalmıyoruz