Muğla'daki orman yangını kontrol altına alındı

Muğla Dalaman'da dün saat 15.00 sıralarında çıkan ve komşu ilçe Fethiye'ye de sıçrayan orman yangını, 18 saatlik çalışma sonrası kontrol altına alındı. Sabahın erken saatlerinden itibaren havadan ve karadan çalışmalar yeniden başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Fethiye'nin turistik Göcek Mahallesi'ne ulaştı.

Dalaman'ın Karacaağaç Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek Mahallesi’ne kadar ulaştı.

Kırsal mahallelerde bazı evlerin yakınına kadar gelen alevlerin kontrol altına alınması için yürütülen yoğun çalışmalar sonuç verdi. 18 saatlik çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı.

Göcek'te yaşayan Ayşe Bozkır, çaresizce yangını izlediklerini söyledi. Bozkır, "Yangının tarla temizliğinden çıktığı tahmin ediliyor. Rüzgarın azizliğine uğradık. Yangın çok hızlı bir şekilde yayıldı ve birçok arkadaşımızın evine kadar geldi. Ormanda da birçok can yandı" dedi.

Gökçeovacık Mahallesi'nde yaşayan Ali Rıza Çay da arazinin çok sarp olması nedeniyle yangına karadan müdahalenin güç olduğunu dile getirdi. Çay, ellerinden hiçbir şey gelmediğini, yangını sadece izlediklerini kaydetti.

Yangının devam ettiği alanda can ve mal kaybı yaşanmadığını vurgulayan Muğla Valisi Esengül Civelek, "Vatandaşlarımızın can güvenliği için tedbir amaçlı iki mahallede 34 haneyi tahliye ettik. Bunları tedbir amaçlı yaptık. Yangın şu an için geniş bir alanda etkisini sürdürüyor" diye konuştu.

YURTDIŞINDA OLAN BAKAN PAKDEMİRLİ MUĞLA'YA HAREKET ETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, bu sabah Dalaman ilçesine gelerek, çalışmaları izledi.

Yangına müdahale için çevre ilçelerin yanı sıra Ankara, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Konya, Kütahya, Antalya, İzmir, Denizli ve Aydın'dan bölgeye ekipler gönderilmesi talimatını veren Pakdemirli, tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

350 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

Dalaman'da Karacaağaç Mahalle Mezarlığı'na yakın ormanlık alanda öğleden sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına 20'ye yakın helikopterle havadan, 105 arazöz, 18 dozer ve 520 yangın söndürme işçisiyle de karadan müdahale edildi.

Ancak bölgede etkili olan kuvvetli rüzgarın etkisiyle ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Yangın nedeniyle bölgeden yükselen dumanlar 60 kilometre mesafedeki Fethiye'den de görüldü.

Öte yandan, yangının içinde kalma riski taşıdığı için evlerinden tahliye edilenlerin komşu ve akrabalarının yanına gittiği öğrenildi.

Yaklaşık 200 hektarlık alanda etkili olduğu tahmin edilen yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi. (MUĞLA/AA)