İşçilere patron lehine slogan attırıldı!

Sendikacılar işten atmalara karşı açıklamaya geldi. İşçiler patron lehine slogan attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Atlas Denim’de sendikalaşma çalışmalarının engellenmek istenmesine ve 3 işçinin işten atılmasına tepki göstermek için fabrika önünde yapılan basın açıklaması sırasında işçilere patron lehine slogan attırıldı.

Öz İplik-İş Sendikası yöneticilerinin geldiği fabrika önünde bekleyen işçiler işten atmalarla ilgili basın açıklamasının başlamasının ardından, “Atlas’ta sendika istemiyoruz”, “İşte çalışan, işte patron”, “Atlas Denim patronu Beytulah Yıldız” sloganları attı. Açıklamadan sonra konuyla ilgili konuşan Sendika Genel Başkanı Rafi Ay ise işçilerin patronun baskısı ile slogan attıklarını belirterek örgütlenme çalışmasına devam edeceklerini söyledi.

'İŞTEN ATILMAMAK İÇİN YAPTIK'

Bir kısmı daha önce Öz İplik-İş’in örgütlü olduğu BOSSA’da çalışan işçilerin neden patron lehine slogan attığını ve işyerindeki çalışma koşullarını anlatan işçilerse işten atılmamak için böyle bir şey yaptıklarını söyledi. Evrensel gazetesinden Volkan Pekal'ın haberine göre, işten atılma kaygısı ile fabrika önüne gelmeye zorlandıklarını anlatan işçiler, “Normalde mesai bitiminden sonra soyunma odalarına gidilir. Ancak soyunma odalarının kapıları kapatılarak işçiler kapı önüne getirildi. İşçiler işten atılmamak için oraya gitti. Önde slogan atanlar daha önce BOSSA’da çalışmış, şimdi Atlas’ta teknisyen, ustalar. Fabrikada sendikaya üye olan da var. Ama BOSSA’dan gelip, ‘Bu sendika işçiye sahip çıkmaz’ diyen de var. Ama işçi ‘Biz sendika istemiyoruz, hayatımızdan memnunuz’ diyemez. Çünkü ücretler düşük, en ufak hata yapan işten atılıyor” dedi.

ÜÇ İŞÇİ İŞTEN ATILMIŞTI

Öz İplik-İş Sendikası Adana Şubesi yaklaşık bir ay önce Atlas Denim’de örgütlenmeye başladı. 750’ye yakın kişinin çalıştığı fabrikada sendikaya 100’ün üzerinde işçi e-Devlet üzerinden üye oldu. İşçilerin sendikada örgütlenmeye başladığı öğrenilince işçiler üzerinde baskılar başladı. Yönetim yaklaşık 10 gün önce “e-Devlet şifresini getirmeyen işe gelmesin” diyerek işçilerden e-Devlet şifrelerini istedi. Şifresini vermek istemeyen işçilerden sisteme girip istifa etmelerinin istendiği, 3 işçinin de bunu kabul etmedikleri için atıldığı iddia edildi. (Kaynak)