Bahar Akademisi başlıyor

Bahar Akademisi, İsmail Beşikçi Vakfı'nda gerçekleşecek. Akademi 16 Mart'ta başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsmail Beşikci Vakfı’nda ilk kez düzenlenecek olan Bahar Akademisi 16 Mart-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

İstanbul’daki İsmail Beşikçi Vakfı’nda “Bahar Akademisi” (Akademîya Biharê) başlıyor. İlki düzenlenecek olan “Bahar Akademisi” 16 Mart-27 Nisan tarihleri arasında her hafta Cumartesi günü vakfın Beyoğlu’ndaki binasında gerçekleşecek. Akademi’de “Yüzyılın başında Kürtler”, “Kayıp sesler ve hafıza”, “Beylikler ve medreseler”, “Dünden bugüne dil”, “Feminizm ve inanç”, “Kürt sorunu yahut çıkış var mı?” başlıkları altında dersler görülecek, çalışmalar yürütülecek.

'AMAÇ KÜRDOLOJİ ÇALIŞMALARINI GÖRÜNÜR KILMAK' 

Kadri Yıldırım, Mehemed Malmisanıj, Güllistan Yarkın, Cuma Çiçek, Mesut Yeğen ve daha birçok isim derslere katılım gösterecek. Projenin koordinatörü Tofan Sünbül Bahar Akademisi’nin amacını şu sözlerle ifade ediyor:

“Demokratik bir ortamda, İstanbul’da okuyan farklı üniversiteler ve farklı disiplinden öğrencileri Kürdoloji alanındaki yetkin akademisyen ve araştırmacılarla bir araya getirip aralarında bir diyalog ve bağ oluşturabilmek. Kürdoloji alanında çalışmalar yürüten ve yürütmek isteyenler için bir alan açmak ve Kürdoloji çalışmalarını daha da görünür kılmak.”

Sünbül, Bahar Akademisi’nden sonra vakfın bu akademinin daha da yaygınlaşması için farklı çalışmalar yapacağını da belirtti. (HABER MERKEZİ)