'Doktorlar dayağı hak ediyor' tehdit değilmiş!

'Doktorlar dayağı hak ediyor...' bu sözler İstanbul'daki bir devlet hastanesinde çalışan doktora söylendi. Olay savcılığa intikal etti. Savcılık 'kovuşturmaya yer yok' kararı verdi ve şu açıklamalarda bulundu: Bu sözler tehdit suçunu oluşturmaz. Nezaketsiz davranış...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki bir devlet hastanesinde çalışan doktor 'antibiyotik yazmalısın' dayatmasını reddettiği için hastası tarafından tehdit edildi. O.C.G. adlı hasta, gerekli ilaçlar yazdığını antibiyotik yazılmasına gerek olmadığını söyleyen doktora, 'Bu doktorlar dayağı hak ediyor' dedi. Doktor bu sözler üzerine beyaz koda basarak ihbarda bulundu. Savcılığa intikal eden olay sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili 'kovuşturmaya yer yok' kararı verdi. Savcılık gerekçesini şöyle açıkladı: “Doktorlar dayağı hak ediyor sözleri tehdit değil. Nezaketsiz davranış...” Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Samet Mengüç ise karara tepki göstererek bu gibi sözlerin fiziksel şiddetin ilk aşaması olduğunu söyledi.

'ALAMADIĞI HİZMETE KARŞI TEPKİ...'

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 'bu doktorlar dayağı hak ediyor' sözlerini 'nezaketsiz' olarak tanımladı. Ayrıca savcılık hastanın sözlerinin, 'doktora değil alamadığı hizmete' yönelik olduğunu belirtti. Başsavcılığın 'kovuşturmaya yer olmadığı'na dair kararında şunlar yer aldı: “Şüphelinin bu sözü söylediğinin tanık beyanı ile de doğrulandığı ancak dayağı hak ediyor şeklindeki tutanakta geçen ibarenin bizzat müştekinin yüzüne karşı tehdit maksadı ile söylenmediği, sadece şüphelinin kendince alamadığını düşündüğü hizmete karşı tepki olarak söylediği söylenen sözün nezaketsiz davranış olsa da müştekiye yönelik bir zarar verileceği anlamını taşımayan sözün tehdit suçunu oluşturmayacağı anlaşılmakta...”

.

'SAVCILAR OLAĞAN KARŞILIYOR'

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Samet Mengüç ise bu sözlerin doktora şiddetin ilk basamağını oluşturduğunu söyledi. Mengüç bu tür tehditlere ilişkin savcılıklardan beklentileri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Bu tür durumlarda savcılardan bir ceza vermesini bekleriz. Bu sözlerin kibar bir şekilde kullanılmadığını tahmin edebiliyoruz. Hukuk cebir, darp, fiziksel şiddet var mı diye bakıyor. Ne yazık ki bu durumlar o kadar çok yaygınlaştı ki bu tür tehditleri savcılar artık olağan karşılıyor. Fiziksel şiddet bu tip cümlelerden sonra başlıyor. Bu vakaları yaşayan doktorlar ilk aşamada bize başvurursa avukatlarımız ve biz hemen harekete geçer dava sonucunu sonuna kadar takip ederiz. Nerede olursa olsun her hekim İstanbul Tabip Odası'na ve avukatlarına ulaşabilir."