Koruma altındaki yaban keçisini vuran 2 kişi serbest bırakıldı

Dersim'de nesli tükenmekte olan yaban keçisini vuran 2 kişi, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, adli kontrol şartıyla şüphelileri serbest bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'in Pülümür ilçesinde, koruma altındaki yaban keçisini avladıktan sonra kendilerine engel olmak isteyen köylüyü darp eden 2 kişi, adli kontrol  şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilere 21 biner liralık idari para cezası kesildi.

Pülümür ilçesine bağlı Süleymanuşağı köyünde geçen cumartesi günü, kaçak olarak avlanan 2 kişi, nesli tükenmekte olan ve koruma altındaki yaban keçisini avladı. Kendilerine engel olmaya çalışan ve cep telefonuyla görüntü çeken köylüyü darp eden 2 kişi, cep telefonunu gasp ederek kaçtı. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, olay yerinde inceleme yaparken gasp edilen cep telefonunu da arazide buldu.

Telefonda yapılan incelemenin ardından yaban keçisini avlayanların A.A. ve S.Y. olduğunu belirlendi. Erzincan'da yaşadıkları tespit edilen 2 şüpheli, dün düzenlenen yakalanıp Pülümür İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

A.A. ve S.Y.'ye, Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 21 biner TL olmak üzere toplam 42 bin  TL idari para cezası kesildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.A. ve S.Y., nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)