Şırnak'ta 10 bin aileye kömür dağıtılıyor

Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 'yardıma muhtaç' 10 bin aileye, 10 bin ton kömür dağıtımına başlandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ta 10 bin aileye kömür yardımı yapılmaya başlandığını açıklayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Hasan Güngen, "1'er ton kömür veriyoruz. 12 mahalle muhtarlarımızın gözetimi ile bu yardımlarımız traktörlerle evlerinin önüne bırakıldı" dedi.

Güngen dağıtımla ilgili şunları söyledi, "Bu kömür bakanlığımız tarafından Şırnak Valiliği'ne gönderilmekte. Bize teslim edildikten sonra biz de nakliye ve hamaliyeyi vakıftan karşılayarak vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Biz merkezden başladık yarından itibaren hem merkez hem de köy ve beldelerde dağıtımlarımıza devam edeceğiz. Yağmur da yağsa, kar da yağsa biz bu dağıtımı 1 ay içerisinde bitireceğiz" dedi.

'İSMİ ÇIKMAYAN TALEPTE BULUNABİLİR'

Vakıfkent mahalle muhtarı Hasan Tekinalp ise, "Bugün fakir fonu kömür dağıtımına başladık. Vakıf, vatandaşların kapılarına kadar traktörle kömürü götürüyor. İhtiyacı olan herkese veriliyor. İsmi çıkmayan olabilir ancak talepte bulunabilirler. Hane başına 30 torba kömür veriyoruz. Bu da bir ton kömüre tekabül ediyor" diye konuştu. (ŞIRNAK/DHA)