Esnafa ters kelepçe ve işkence Meclis'te

HDP'li vekil'den Soylu'ya: Bekçiler tarafından darp edilmiş olan esnaf ve Suriyeli genç gözaltında işkence mi gördü?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki sanayi sitesinde geçtiğimiz hafta üç mahalle bekçisinin iki esnaf ve bir Suriyeli genci 'köpeği niye bağlamıyorsunuz' diyerek tekme tokat dövdükten sonra ters kelepçelemesi Meclis gündemine taşındı. Gaziantep HDP milletvekili Mahmut Toğrul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya olayla ilgili adli bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Yaşanan olay sonrası ise Mehmet Pişkin gittikleri iki hastane tarafından kendilerine darp raporu verilmediğini ve polislerin kendilerine gözaltında hakaret ettiklerini söyledi. Toğrul, Soylu'ya şu soruları sordu:

Mehmet Pişkin, Hasan Pişkin ve Suriyeli gencin bekçi ve polisler tarafından işkence gördükleri doğru mudur?

Gözaltında işkence gördükleri araştırılmış mıdır?

İddiaların doğru çıkması halinde olayda sorumluluğu bulunan görevlileri açığa almayı düşünüyor musunuz?

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesindeki sanayi sitesinde geçen hafta dolaşan üç mahalle bekçisi yavru bir köpeği görünce esnaftan köpeği bağlamalarını istedi. Esnaf Hasan Pişkin, “Kimseye zarar vermez” diyerek köpeği bağlamayacağını söyledi. İddiaya göre bekçiler “Köpeği bağlamazsan öldürürüz” yanıtını verdi. Bu sözlere Pişkin tepki gösterince tartışma yaşandı. Bu sırada sanayi sitesinde çalışan Suriyeli bir genç de Pişkin’in yanına gelerek tartışmaya engel olmak istedi. Olaya tanık olan bir kişi, bekçilerin Suriyeli gence hakaretler ettiklerini, “Sen Suriye’yi savunamamışsın burada esnafı neden savunuyorsun” dediklerini aktardı. Olay büyüyünce bekçiler polisi çağırdı. Olay yerine gelen yaklaşık 15 kişilik polis grubu bekçilerle birlikte Hasan Pişkin’le kardeşi Metin Pişkin ve Suriyeli gence tekme ve tokat saldırdı ve ardından ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Yaşanan bu olay ise güvenlik kameralarına yansımıştı.

Sanayi sitesinde esnafa ters kelepçe ve polis dayağıSanayi sitesinde esnafa ters kelepçe ve polis dayağı