Sanayi sitesinde esnafa ters kelepçe ve polis dayağı

Gaziantep Sanayi Sitesi'nde esnaf olan Metin Pişkin'le kendisinden 4 aylık köpek yavrusunu bağlamasını isteyen bekçiler arasında tartışma yaşandı. Bekçilerin olay yerine çağırdığı polisler, Metin Pişkin ve kardeşi Hasan Pişkin ile Suriyeli bir genci tekme tokat dövüp ters kelepçeleyerek gözaltına aldı. Olay kameralara yansıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki sanayi sitesinde geçen hafta dolaşan 3 mahalle bekçisi yavru bir köpeği görünce esnaftan köpeği bağlamalarını istedi. Esnaf Metin Pişkin, "Kimseye zarar vermez" diyerek köpeği bağlamayacağını söyledi. İddiaya göre bekçiler “Köpeği bağlamazsan öldürürüz” yanıtını verdi. Bu sözlere Pişkin tepki gösterince tartışma yaşandı.

Bu sırada sanayi sitesinde çalışan Suriyeli bir genç de Pişkin'in yanına gelerek tartışmaya engel olmak istedi. Olaya tanık olan bir kişi, bekçilerin Suriyeli gence hakaretler ettiklerini, “Sen Suriye'yi savunamamışsın burada esnafı neden savunuyorsun” dediklerini aktardı.

Olay büyüyünce bekçiler polisi çağırdı. Olay yerine gelen yaklaşık 15 kişilik polis grubu bekçilerle birlikte Hasan Pişkin'le kardeşi Metin Pişkin ve Suriyeli gence tekme ve tokat saldırdı ve ardından ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Darp edilenlerden Metin Pişkin: Hastane darp raporu vermedi...

OLAY GÜVENLİK KAMERASINDA...

Yaşanan bu olay iş yeri güvenlik kamerasına yansıdı. Kamera görüntülerinde olayın başladığı ilk anda bir kişi köpeği alarak ağaca bağlıyor. Olay yerine gelen polislerin Metin Pişkin'i ve Suriyeli genci ters kelepçeleyerek kafasına yumruk attıkları görülüyor.

Gözaltına alınan Pişkin kardeşler ve Suriyeli genç Güven Karakolu'na götürüldü. Burada da hakaretlere maruz kaldıklarını belirten Hasan ve Metin Pişkin  gittikleri iki hastanenin kendilerine darp raporu vermediğini iddia etti

'BİR İNSANA KURŞUN SIKILIR MI?'

Darp edilen Metin Pişkin, köpeğin henüz 4 aylık olduğunu kimseye zarar vermediğini belirterek şunları söyledi:

"Bekçiler silah sıktılar. Bir insana kurşun sıkılır mı? Devlet her ne kadar bunları koruma altına alsa da ben hukuki bütün yolları kullanacağım. Bu insanlar ceza çekmeli. Olaydan sonra psikolojim bozuldu. Ellerim ve ayaklarım titriyor. Doktor Ersin Arslan ve Şehitkamil Devlet Hastanesi darp raporu vermediler. Gerekçesini de şöyle açıkladılar: 'Bunlar çizik izleri. İtişme sırasında olabilir.' Artık kime güveneceğimizi bilmiyoruz."