Bodrum Belediye Başkanı'na hak mahrumiyeti

Bodrum'da yıkım kararı olan bir duvarın geç yıkılması sebebiyle belediye başkanına 38 günlük hak mahrumiyeti kararı verildi. Başkan Kocadon kararı 'tatil' olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yargılandığı dava sonucu görevine ara verdi. Kocadon hakkında, 2006 yılında Bodrum Belediyesi tarafından yıkım kararı alınan bir duvarın geç yıkıldığı gerekçesiyle yargılandığı dava 38 günlük hak mahrumiyeti kararı verildi.

Başkan Kocadon, mahrumiyeti kararı ile ilgili Bodrum Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısında yaptığı değerlendirmede "Kaymakamlıktan gelen tebligatlarla 1 ay belediye başkanlığı görevime ara veriyorum" dedi.

Duvarın daha sonra yıkıldığına dikkat çekerek cezanın verilmemesi için Yargıtay'a itiraz ettiklerini söyleyen Kocadon sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorsunuz hepinizin bildiği gibi imar barışı çıktı ülkemizde. Ve özellikle yapı kayıt belgesini alan her vatandaşımızın bütün cezaları Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesince bütün davaları düştü. Ama hala gördüğünüz gibi bu imar barışı çıkmasına rağmen yargılanan yerel yöneticilerimiz ve ceza alan yöneticilerimiz var. Onun için ben bu imar barışının gündeme gelmesinde büyük emeği olan özellikle çevre ve şehircilik bakanlığının ve adalet bakanlığının ve içişleri bakanlığının tekrar bu imar barışını gözden geçirmesini gerektiğine inanıyorum. Çünkü biz imar barışından faydalanarak bir dava açtık, tekrar yargılama ve davanın düşürülmesi ile ilgili. O davanın sonucunu bekliyoruz."

'1 AYLIK TATİL'

20 yıla yakın bir süredir belediye başkanlığı yaptığını, ve bunu bir tatil olarak değerlendirdiğini söyleyen Kocadon, "Bir ay gibi bir tatile çıkıyoruz. Bodrum'un en güzel mevsimi en güzel ayları, Anadolu halkını tekrar bu aylarda da Bodrum'a tatile davet ediyorum. Bir ay sonra görüşmek üzere. Cuma günkü meclisimiz kendi arasında bir aylık belediye başkanı seçecek. Yeni seçilecek arkadaşın her zaman yanında olacağım, ona yardımcı olmaya devam edeceğim. Yeni seçilen arkadaşımıza da başarılar dilerim" dedi. (MUĞLA/DHA)