İstanbul'da 'dur' ihtarına uymayan araca ateş açıldı: 1 yaralı

İstanbul'da, "dur" ihtarına uymayan araca polisler tarafından ateş açıldı. Aracı kullanan kişi yaralanırken araçtaki diğer şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde aracın çalıntı olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Esenler ilçesinde, polisin "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açıldı. Sürücü isabet eden kurşunla yaralanınca araç kaza yaparak durabildi. Yaralı sürücü hastaneye kaldırılırken, araçtaki diğer kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, çalıntı olduğu belirlenene araçta 3 çalıntı plaka ve 1 tabanca bulunduğu belirtildi.

İstanbul'un Esenler ilçesinde denetim yapan motorize polis ekipleri, şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. İddiaya göre şüpheliler, aracı polis ekibinin üstüne doğru sürdü ve polislere silah doğrulttu. Polisler, durmayan araca doğru ateş açtı. Sürücünün yaralanması nedeniyle araç kaza yaparak durdu.

Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken araçtaki diğer kişi gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 1 tabanca, 3 çalıntı plaka ve 3 uyuşturucu hap bulunduğu belirtildi. Yapılan araştırmada, aracın çalıntı olduğu olduğu belirlendi.

EMNİYET: ARAÇ GASP EDİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, aracı kullanan H.D. isimli kişinin 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve aracın çalıntı olduğunu belirlendiği aktarıldı. Açıklama şu ifadelere yer verildi:

"19.30 sıralarında Esenler Kemer Mahallesi, Kışla Caddesi üzerinde bulunan uygulama noktasında görevli personelin şüpheli bir aracı durdurarak incelemek istemesi 'Dur' ikazına rağmen, sürücünün durmayarak kaçması ve görevlilerimize silah teşhir etmesi üzerine, görevlilerimiz aracı durdurmaya yönelik silah kullanmış ve araçta bulunan şahıslardan H.D. isimli şahıs yaralanmıştır. Yaralanan H.D. isimli Bağcılar Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır.

Yaralı H.D. ile birlikte araçta bulunan G.T. isimli şahıs gözaltına alınmış ve yapılan incelmelerde H.D. isimli şahsın hırsızlık, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak, resmi belgede sahtecilik, hükümlü ve tutuklu kaçması, eşya müsaderesi suçlarından 11 adet kaydının olduğu ve şahıs hakkında 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, araçta bulunan G.T. isimli şahsın ise uyuşturucu kullanmaktan kaydının olduğu, ayrıca aracın ise gasp edilmek suretiyle çalıntı olduğu ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarında kullanıldığı tespit edilmiş, araç içerisinde yapılan aramada ise, 1 adet tabanca, 3 adet dolu şarjör, 3 adet uyuşturucu hap ve 3 adet çalıntı plaka ele geçirilmiştir. (İSTANBUL/DHA)