Öğretim görevlisi ile öğrencisi ölü bulundu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Sadettin Baştürk ile yine aynı üniversitede öğrenim gören yüksek lisans öğrencisi Kübra Yılmaz, boş bir arazide ölü halde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nevşehir’in Çardak Köyü'nde çiftçiler hareketsiz yatan iki kişi görünce, jandarmayı aradı. Jandarmayla birlikte olay yerine gelen sağlık görevlileri iki kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Ölenlerden birinin Öğretim görevlisi Doç. Dr. Sadettin Baştürk, diğerinin ise Yüksek Lisans Öğrencisi Kübra Yılmaz olduğu belirlendi.

Nevşehir'den yayın yapan fibhaber.com'da yer alan haberde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Sadettin Baştürk (44), yine aynı üniversitede öğrenim gören yüksek lisans öğrencisi Kübra Yılmaz'ı silahla öldürdüğü daha sonra da kendi yaşamına son verdiği bilgisi yer aldı. Olayın dün gece yarısı meydana geldiği belirtiliyor.

REKTÖRLÜK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konuyla ilgili üniversite yönetimi de ber içaklama yaptı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:  "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğünce yaşanan elim olay üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. 11 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden üniversitemiz mensupları S.B. ve K.Y.’nin vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki, üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda, evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir. Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğini altını çizmek isteriz. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, vefat edenlerin aileleri başta olmak üzere, tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz"