Hakimden HDP'li başkana soru: Konya'nın mahallesine neden Kürdistan dedin?

Konya'da aralarında HDP yöneticilerinin de bulunduğu 8 tutuklu sanığın yargılandığı davada eski il eş başkanı Erol Şan'a hakimden soru: Neden Konya'nın mahallesine Kürdistan dedin?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da aralarında HDP il yöneticilerinin de bulunduğu 8'i tutuklu, 13 kişinin 'PKK üyesi olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı. Tutuklu yargılanan eski il eşbaşkanı Erol Şan, mahkeme başkanının, "Konya'da bir mahalleyi neden 'Kürdistan Bölgesi' diye nitelendirdin?" diye sorması üzerine ''O mahallede genelde Kürtler oturuyor. Ben de o nedenle o bölgeye Kürdistan diyorum" yanıtını verdi.

HDP Konya eski İl Eş Başkanı Erol Şan, Karatay İlçe Eş Başkanı Musa Göz ile parti yöneticilerinin de yargılandığı davanın duruşmasına tutuklu 8 sanıktan 6'sı bulundukları Kayseri 2 Nolu T Tipi Cezaevi'nden, 2 kadın sanık da Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nden 'SEGBİS' yöntemiyle katıldı.

'NEDEN KÜRDİSTAN BÖLGESİ DEDİN?'

Tutuklu sanıklardan Erol Acar, savunmasında HDP Konya eski il başkanı Erol Şan ile yaptığı bir telefon görüşmesinde Şan'ın, Konya'daki bir mahalleye 'Kürdistan Bölgesi' dediğini söyledi. Mahkeme başkanı da sanık Erol Şan'a, bahsi geçen mahalleye neden 'Kürdistan Bölgesi' dediğini sordu. Şan da, "Kürdistan ismini kullanmamdaki maksat, o bölgede yoğunlukta Kürtler oturur. Doğu kökenliler bulunur orada. Bu nedenle o bölge için Kürdistan tabirini kullandım" yanıtını verdi.

Tutuklu sanık Erman Akay da daha önce verdiği, "PKK'ya girersen namusuna girerler. Onlar Müslüman bile değil. Abdullah Öcalan, Kürt değil, Ermeni'dir" ifadesini değiştirmek istediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu kadın sanıklar Hülya E. ve Nazime B.'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, diğer 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi, duruşmayı erteledi. KONYA/DHA)