Kültür Sokak ışıksız kaldı

Kültür Sokak'ta, sokak ışıkları kesildi. Gerekçe olarak belediyenin borcu gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- Temeli DBP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan ancak kayyımlar tarafından kendi hizmetleri gibi sunularak görkemli bir törenle açılan Kültür Sokak’ın sokak ışıkları VEDAŞ tarafından tamamen kesilince sokak karanlıkta kaldı.

Van Büyükşehir Kayyımı ve Valisi Murat Zorluoğlu, İpekyolu Kayyımı Cemil Öztürk ve devlet erkanının katıldığı üst düzey bir törenle ‘Butik Sokak’ projesi kapsamında açılan, ancak projesi kayyım atanan DBP’li Büyükşehir Belediyesine ait olan Kültür Sokak esnafı zor günler yaşıyor. Kayyım Vali ve kayyım kaymakamların katıldığı görkemli bir törenle açılan sokağın ışıkları VEDAŞ tarafından kesilince sokak esnafı tamamen karanlıkta kaldı.

Alınan bilgilere göre, İpekyolu Belediyesi VEDAŞ’a olan elektrik borcunu ödemediği için sokak ışıklarına kesimi uygulanmaya başlandı. Van Büyükşehir Belediyesi Kayyımı Murat Zorluoğlu, daha önce köhne bir sokak görünümünde olan Kültür Sokağı’nın butik sokak çalışmaları sonucu canlı ve vatandaşların dinlenebileceği, zaman geçirebileceği bir yer haline getirildiğine belirtmiş ve “Bizler valiler, kaymakamlar, başkan vekilleri olarak bu şehrin artık terör, bomba ve ölümlerle gündeme gelmesini istemiyoruz. Bu şehrin; kültür, turizm, sanat, müzik ile gündeme gelmesini istiyor ve bu kapsamda da çalışmalar yapıyoruz” diyerek DBP’li Belediyenin projesini sahiplenmişti.

Kültür Sokağın girişine ise Şair Mehmet Akif Ersoy’un fotoğrafının bulunduğu levha asılmıştı. (DUVAR)