Müezzine taciz suçlaması

Müftülükte görevli bir kadın memur sosyal medya hesabı üzerinden taciz içerikli mesajlar aldı. Gönderen kişi hakkında araştırma yapan kadın, iddiaya göre mesajları gönderenin bir müezzin olduğunu öğrendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'da bir ilçe müftülüğünde görevli, 21 yaşındaki kadın memur E.A., sosyal medya hesabı üzerinden taciz içerikli mesajlar gönderdiğini öne sürdüğü kişi hakkında araştırma yaptı. Mesajları gönderenin cami müezzini A.Ö. olduğunu söyleyen kadın, şikayette bulundu.

İddiaya göre, Ortahisar Müftülüğü’nde görev yapan E.A., 31 Ekim günü sosyal medya hesabından bir mesaj aldı. Kadın, çiçek ve kalp karakterlerinin yer aldığı, "Tanışalım mı? Nerede yaşıyorsunuz?" şeklindeki mesaj hakkında araştırma yaptı. E.A. mesaj gönderen kişinin, kentte bir camide müezzin olarak görev yapan A.Ö. olduğunu tespit etti. Bunun üzerine kendisine gönderilen mesaja 'Aynı kurumda çalışıyoruz. Müezzin olarak çalışıyorsunuz. Utanmıyor musunuz o resimleri atmaya' yanıtı veren E.A., polis merkezine giderek müezzin A.Ö. hakkında şikayetçi oldu ve mesaj kayıtlarını da delil olarak polise sundu. İlçe Müftülüğü’ne de şikayet dilekçesi veren E.A., müezzinin idari soruşturmaya tabii tutulmasını ve açığa alınmasını istedi.

'EVLİ VE ÇOCUKLU BİR MÜEZZİN'

Konuyla ilgili açıklama yapan E.A.’nın avukatı ve aynı zamanda ağabeyi Aykut Engin Ö., kız kardeşine sosyal medya üzerinden taciz mesajları geldiğini belirterek, "Bu mesajla ilgili yapılan araştırmada bu kişinin evli ve çocukları olan bir müezzin olduğunu öğrendik. Yasal ve idari başvurularımızı yaptık. Toplum önünde din eğitimi adı altında böyle bir görevdeki kişinin bu şekilde karşımıza çıkması son derece üzücüdür. Kendisiyle görüştüm, hata yaptığını, özür dilediğini ve pişman olduğunu söyledi. Bu kişinin açığa alınması gerekmektedir. Bu adam din görevlisi camiasını da yaralamaktadır. Yasal süreci hep birlikte göreceğiz" dedi. (TRABZON/DHA)