Karaman'da 'Samara' paniği: Disiplin işlemleri başlatıldı

Nefise Sultan Kız Yurdu'nda yaşanan 'Samara' olayının şaka olduğu anlaşılınca Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ilgili öğrenciler hakkında disiplin işlemleri başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karaman’da Nefise Sultan Kız Yurdu'nda yaşanan 'Samara' olayının şaka olduğu ortaya çıktıktan sonra Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü de bugün yaptığı açıklamada, yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girişinin olmadığını ve şakayı yapan öğrencilerle ilgili disiplin işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

5 Kasım Pazar günü 'yüzü siyah saçlarla kapalı siyah giyimli birisi'nin öğrencileri tehdit etmesi ve olayın büyümesiyle yurtta büyük panik yaşanmış ve bazı öğrenciler hastaneye kaldırılmıştı. Şakayı yapan söz konusu öğrencilerle ilgili disiplin işlemlerini başlatan KYK Genel Müdürlüğü basın açıklamasında, olayın kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

'Samara' yapıldıkça yayılan şakaymış!'Samara' yapıldıkça yayılan şakaymış!

KYK Genel müdürlüğü konuyla ilgili "Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdumuzda güvenlik personeli kontrolü ve kamera güvenlik sistemleri dâhil olmak üzere gerekli tüm tedbirler mevcut olup yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girmesi kesinlikle söz konusu olmamıştır. Öğrencilerimizin korku ve panik yaşamasına neden olan olayla ilgili, Kurumumuz Başmüfettişi ve Emniyet yetkilileri tarafından yapılan soruşturma neticesinde; söz konusu hadisenin yurdumuzda kalan üç öğrenci tarafından “Şakalaşma” maksadıyla gerçekleştirildiği yazılı beyanlarıyla anlaşılmıştır. Hangi amaçla yapılmış olursa olsun ailelerimizin bizlere emaneti olan öğrencilerimizin huzurunu bozarak paniğe sevk eden ve kamuoyunda Kurumumuzla ilgili yanlış bir algı oluşturan bu üzücü hadisenin kabul edilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Bu nedenle, söz konusu öğrencilerle ilgili gerekli disiplin işlemleri derhal başlatılmıştır" dedi.