Damada arkadaşından 'bitcoin'

İstanbul'daki bir düğünde takı olarak sanal para kullanıldı. Çifte, 30 dolarlık Bitcoin gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son zamanlarda adlarından oldukça sık söz ettiren kripto para birimleri gün geçtikçe hayatımızda daha da büyük yer tutuyor. Artan madencilik faaliyetleri nedeniyle ekran kartı piyasasını alt üst eden, öngörülemez yükseliş ve düşüşleri ile borsada oldukça fazla rağbet gören, 2007'den bu yana değerleri yüzlerce kat artan ve bazı devletlerin kullanımına ve üretimine yönelik ciddi yasal hazırlıklar yaptığı kripto paralardan en popüleri ise Bitcoin. Bu sanal paranın bu kez habere konu olma nedeni inanılmaz yükselişi ya da düşüşü değil, Avcılar'da düzenlenen bir düğünde takı olarak kullanılması.

Kripto paraların günlük kullanımdaki yeni boyutu, Avcılar'da önceki gün bir düğün salonunda düzenlenen, Demet Sarıaltun ile Enes Kolukırık çiftinin düğününde ortaya çıktı.

Takı merasimi sırasında sahneye çıkan damadın arkadaşı Bilal Temur, önce düğün hediyesi olarak geline 100 lira taktı. Ardından akıllı telefonu çıkaran Temur, "Bitcoin" hesabı aracılığıyla damadın hesabına 30 dolar yolladı. Damat da paranın hesabına gelip gelmediğini yine cep telefonundan kontrol etti. Bu anlar ise cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi. (İSTANBUL-DHA)

Antalya'da 'Bitcoin' cinayetiAntalya'da 'Bitcoin' cinayeti

Starbucks’ta Bitcoin dönemi başladıStarbucks’ta Bitcoin dönemi başladı