Saldırdığı kadının ısırık izinden yakalandı

İstanbul’da kaybolan Hollandalı turist kadına saldırarak mezarlığa sürükleyen Ercan G. kolundaki ısırık izinden yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaldığı adrese dönmek üzereyken Şişli'de yolunu kaybeden Hollandalı turist saldırıya uğradı. Genç kadın kendisini mezarlığa sürükleyen sapıktan kolunu ısırarak kurtulabildi. İzden yakayı ele veren saldırgan tutuklandı.

Hollandalı 19 yaşındaki G.H., Türkiye’de tıp okuyan bir arkadaşını ziyaret etmek için 15 Ağustos’ta İstanbul’a geldi. Arkadaşının Esentepe Koreşehitleri Caddesi’ndeki evine yerleşen üniversiteli G.H. önceki gün şehir gezintisi için evden çıktı. Geri dönerken yolunu kaybeden G.H., cep telefonunun navigasyon özelliğiyle evi bulmaya çalışırken yanlışlıkla Zincirlikuyu Mezarlığı istikametine yöneldi.

ÖNCE TACİZ ETTİ SONRA SÜRÜKLEDİ

Milliyet gazetesinden Ferit Zengin'in haberine göre, mezarlık önünde genç kadının yanına yanaşan bir erkek önce sözlü olarak taciz ettiği G.H.’yi kolundan tutarak mezarlığa doğru sürüklemeye başladı. Bunun üzerine direnerek çevredekilerden yardım isteyen G.H., kolunu ısırarak şüpheliden kurtuldu. Bağırışmalar üzerine bölgeye gelen mezarlıkta görevli bahçıvanları gören saldırgan hızla olay yerinden kaçarken G.H.'nin yardımına koşanlar durumu polise bildirdi. Bölgeye ulaşan 2 park polisi, bahçıvanların verdiği eşgale uyan bir kişiyi kısa sürede yakaladı.

FENALAŞMA NUMARASI YAPTI

Yakalanıp karakola götürülen ve ifadesinde saldırganın kendisi olmadığı yönünde ısrar eden şüpheli Ercan G., karakola getirilen Hollandalı mağdur tarafından da teşhis edildi. Ancak teşhise rağmen Ercan G., suçlamayı kabul etmedi. Kadının ifadesinde geçen, “Elinden kurtulmak için bileğini ısırdım” anlatımı gereğince Ercan G.’nin bileğini kontrol eden polisler, diş izlerini fotoğraflayarak delillendirdi. Emniyet’teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ercan G., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, polislerin şüphelinin tutuklandığı bilgisini verdiği 19 yaşındaki G.H.'nin polise teşekkür ettiği öğrenildi. G.H.’nin ifadesinde de, “Yanıma yanaşan bir erkek kötü bir İngilizceyle 'Çay içmek istersen misin' diye sordu. Cevap vermeyince bu kez incir vermeye çalıştı. Rahatsız edip peşimden gelmeye çalışan bu kişi sonra aniden mezarlık duvarına oturarak fenalaşma numarası yaptı. Ben de gerçek zannedip yardım etmek için yanına gittim bu sırada kolumdan çekerek beni sürüklemeye başladı” dediği öğrenildi.