Yıldırım: Gümrük Birliği'ni genişletmek istiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur'da düzenlenen konferansta konuştu: Gümrük Birliği'ni güncelleyerek ticaret hacmini ikiye katlamak istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Singapur İş Forumun'da konuştu. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiye değinen Yıldırım, "AB ile ticaretimiz yaklaşık 146 milyar dolar seviyesindedir. Gümrük Birliği'ni güncelleyerek ticaret hacmini ikiye katlamak istiyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım: Gümrük Birliği için can atmıyoruzBaşbakan Yıldırım: Gümrük Birliği için can atmıyoruz

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

AB ÜYELİĞİ STRATEJİK HEDEF: Afrika, Asya-Pasifik ve Latin Amerika'ya yönelik açılımlarımızın, dış politikada önemli yer tutmaktadır. Bu politikalarla birlikte, Asya'ya yönelik ticaret hacmimiz 6 kat artmıştır. Türkiye'nin temel dış politika eksenleri bugün de güncelliğini koruyor. AB üyeliği ülkemiz için stratejik hedeftir. AB ile Gümrük Birliği içindeki tek aday ülkeyiz. AB ile ticaretimiz yaklaşık 146 milyar dolar seviyesindedir. Gümrük Birliği'ni güncelleyerek ticaret hacmini ikiye katlamak istiyoruz. AB ile ticaretimiz yaklaşık 146 milyar dolar seviyesindedir. Gümrük Birliği'ni güncelleyerek ticaret hacmini ikiye katlamak istiyoruz.

DOST KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ: Türkiye, NATO'nun da en önemli üyelerinden birisidir. Ülkemiz terörle mücadele dahil olmak üzere, ittifakta yönlendirici rol oynuyor. Türkiye, BM çatısı altında aktif çalışmalara devam etmektedir. Türkiye, işbirliğini ön plana çıkaran ve aktif bir politika izleyen bir ülkedir. Mevcut dostlukları güçlendirmek ve bölgemizde, gerekse uzak coğrafyalarda daha çok dost kazanmayı hedefliyoruz.

MÜLTECİLER İÇİN 800 MİLYON HARCANDI: Ülkemizdeki Suriyeliler için yaptığımız harcamalar 30 milyar doları bulmuştur. AB'nin bize sağladığı miktar sadece 800 milyonu ancak bulabilmiştir. Suriye'de kalıcı ateşkes için yoğun bir diplomasi çalışması devam etmektedir.

EN İSTİKRARLI ÜLKE TÜRKİYE OLACAK: Bundan sonraki gelecek 10 yıllarda en istikrarlı ülke Türkiye olacak. Biz bir anayasa değişikliği yaptık. Okumadan bilgisi olmadan bilgisi olmadan ilgisi olanlar oldu. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. Demokrasi dışı girişimler ülkemizde yaşanmasın diye yaptık.

SİNGAPUR'DA ORKİDEYE BİNALİ YILDIRIM'IN İSMİ VERİLDİ 

Singapur gezisinde olan Başbakan Binali Yıldırım, dünyaca ünlü Botanik Bahçesi içinde bulunan Ulusal Orkide Bahçesi'ni gezdi. Bahçede yetiştirilen ve dünyada benzeri bulunmayan orkide türüne, Yıldırım'ın ismi verildi.

Çiçekle ilgili olarak Ulusal Orkide Bahçesi Müdürü Dr. Kwik Tan'dan bilgi alan Yıldırım, orkidenin bulunduğu saksıya isim çubuğunu yerleştirdi. Yeni ismi "Dendrobium Binali Yıldırım" olan orkide türünün sertifikası Başbakana takdim edildi.