Ters yönde insan öldürdü, 'köpek sandım' deyip serbest kaldı

Van’da bir yayaya çarparak ölüme neden olan K.A. mahkemede ters istikamette gittiğini kabul etti ancak çaptığı şeyin 'köpek olduğunu sandığını' söyledi. Mahkeme serbest bırakılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van’da Cumartesi günü İpekyolu Caddesinde bir yayaya çarparak ölüme sebebiyet veren ve kaçan K.A. isimli kişi çıkarıldığı mahkemede ters istikamette gittiğini kabul etti ancak çaptığı şeyin 'köpek olduğunu sandığını' söyledi. Mahkeme K.A.’yı serbest bıraktı. Avukat Turan Ece, olayın açıkça bir cinayet olduğunu ve bunun tutanakla tespit edilmesine rağmen şüphelinin serbest bırakılmasının bir skandal olduğunu söyledi.

17 Mayıs günü yaşanan olayda K.A isimli kişinin kullandığı özel araç, İpekyolu Caddesi'nde ters yolda ilerlerken karşıdan karşıya geçen 18 yaşındaki F.K.’ye çarptı. F.K. olay yerinde yaşamını yitirirken araç sürücüsü K.A.'nın olay yerinden kaçtığı iddia edildi. Kazanın ardından inceleme başlatan Trafik Şube Polisleri, kaza ile ilgili tutanakta şahsın yakalanmasına dair yürütülen çalışmalarda söz konucu aracın 19 Mayıs’ta Memur-Sen TOKİ’de ön camının bantlanmış olduğu halde bulunduğunu ve K.A.’nın gözaltına alındığı belirtti. Tutanakta ayrıca F.K.’ye çarparak ölümüne neden olan K.A.’nın kaza sırasında aracı ters yönde kullandığı da tespit edildi.

'NE KÖPEĞİN NE İNSAN’IN DEĞERİ YOK'

Aracın sürücüsü K.A 19 Mayıs’ta Van 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. K.A. ifadesini şöyle sundu: “Olay günü benim oğlumun kolu kırılmıştı. Gündüz hastaneye götürdüm gerekli işlemleri yaptırdım. Gece olunca da moralim bozuk olduğu için Edremit tarafında gittim. Alkol almamıştım. Gece eşim arayarak çocuğun ateşinin yükseldiğini söyleyerek eve gelmemi istedi. Ben de yolu kısaltmak için ters şeritten gittim. Kaza olan yer karanlıktı, ben yan yolda ters istikamete 70-80 kilometre hızla ilerlerken bir anda önüme biri çıktı. O an önüme köpek olduğunu düşünerek, aklımda oğlum da olduğu için durmayarak yola devam ettim. Kaza yaptığım yerin karanlık olduğu için çarptığım şeyin insan olduğunun farkına varmadım. Bu olay yaşandığı esnada araçta yalnızdım. Daha sonra polisler gelerek bana bir insana çarptığımı söyledi.”

Sürücü K.A.’nın bu ifadesinin ardından mahkeme serbest bırakılmasına karar verdi.

AVUKAT ECE: SUÇ İTİRAFINA RAĞMEN MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Kazada yaşamını yitiren F.K.’nin Avukatı Turan Ece, mahkemenin şahsın 'ters istikamette ilerliyordum' şeklindeki beyanına rağmen serbest bırakılmasının skandal bir karar olduğunu söyledi. Adaletin insanların yasına saygı duyması gerektiğini kaydeden Ece, söz konusu kişinin ters istikamette 100-120 kilometre hız yapmasının öldürme suçu olduğunu ve K.A’nın taksirle adam öldürdüğünü kaydetti. (Kaynak: Vanhaber)

van1

Etiketler Van kaza Adam