DBP'den istifa eden başkana validen ziyaret

Hakkari Büyükçiftlik'te DBP'den istifa eden belediye başkanı Vali Cüneyit Orhan Toprak tarafından ziyaret edildi. Ziyarette Vali Toprak onuruna bir yemek de verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, bir süre önce partisi DBP'den istifa ettiğini açıklayan Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik Beldesi Bağımsız Belediye Başkanı Rüştü Zeydan'ı ziyaret etti. Zeydan, kendisini ziyarete gelen Hakkari Valisi Toprak onuruna öğle yemeği verdi.

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Büyükçiftlik Beldesi’ni ziyaret eden Vali Toprak, Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Toprak, daha sonra beldedeki misafir evinde onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Burada bir araya geldiği belde halkını dinleyen Toprak, şöyle konuştu: "30-35 sene geçmesine rağmen sonu olmayacak mücadelede halen bir köyde bir beldede devletimizin güvenlik güçleri Valisi, Kaymakamı bu şekilde kucaklaşabiliyorsa, bu şekilde bir araya gelebiliyorsa bu oyunların, bu denemelerin, bu hainliklerin bir gram bile yol almadığı çok net olarak görülmektedir. Bu kadar kan dökülmesine rağmen araya nifak tohumu saçılmak istenmesine rağmen 32 sene sonra biz bu şekilde kenetlenmiş haldeysek hiçbir hain emel amacına ulaşamayacak demektir. Bunu da her geçen gün daha da ben perçinliyorum gitmiş olduğum ilçe, köy veya Hakkâri içindeki ziyaretlerimde."

ZEYDAN: DEVLETİN YANINDAYIZ

Vali Toprak, "İstanbul’da Kayseri’de vatandaşın canını acıtarak nereye varabilir? Bomba patlatarak 20 yaşındaki çocukları öldürerek işte Durak Karakolu'nda minibüsün içerisindeki gariban kadın, çoluk çocuğu öldürerek nereye varılabilir? Böyle bir hareketin üstüne bir şey inşa edilebilir mi?" dedi.

Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ise, belde olarak her zaman devletinin yanında olduklarını ve bundan sonra olmaya devam edeceklerini belirterek, beldelerini ziyaret eden Vali Toprak ve beraberindekilere teşekkür etti. Toprak, Büyükçiftlik Belediyesi'ni ziyaret ederek başkan Zeydan'dan çalışmalar hakkında da brifing aldı. (Behçet DALMAZ/HAKKARİ/DHA)

Etiketler vali Hakkari zeydan