Tendürek Dağı'nda kar yağışı nedeniyle ulaşım durdu

Yoğun kar yağışı nedeniyle, Tendürek Dağı ve Kars-Iğdır karayolu ulaşıma kapandı. Mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı'da bulunan Tendürek Dağı geçidinde tipi nedeniyle ulaşım durdu. Kapanan yolda araçlar mahsur kalırken, araçlarda bulunanlar donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Tipi ve buzlanma nedeniyle Kars-Iğdır karayolu da ulaşıma kapandı. Her iki bölgede de mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ve Van'ın Muradiye ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı geçidinde, iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle, Doğubayazıt-Van karayolu ulaşıma kapandı.

Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin 2-3 metreye kadar düştüğü bölgede uzun araç kuyrukları oluşurken, araçlarda bulunanlar donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Karayolları ekipleri yolda kalan araçlar için kurtarılması için çalışmalara devam ediyor. Ekipler, mahsur kalanlara gıda yardımı yaparak, güvenli yerlere nakillerini sağlıyor.

KARS- IĞDIR KARAYOLU DA KAPANDI 

Kars-Iğdır karayolunun 10'uncu kilometresinde etkili olan tipi ulaşımı aksattı. Karayolunun Digor ilçesi yakınlarında buzlanma ve tipi nedeniyle çok sayada TIR, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil mahsur kaldı. Özellikle de TIR’ların kayarak yolu kapatmasıyla biriken araç sayısı giderek arttı.

Mahsur kalanların aracın kurtarılması ve yoldaki buzlanmanın giderilmesi için karayolları ekipleri çalışmalara başladı. Dağpınar Belediyesi'ne bağlı ekiplerde karayolunun tuzlanması çalışmalarına destek verdi. Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, mahsur kalanların kurtarılması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.