Sazan'ın gözlerine ışık olacaklar

Hastane yönetimi Sazan bebeğin tedavisi için ödenen parayı iade edince, Kaçan ailesi bu parayı bağış yapan aileye geri vermek istedi. Bunu kabul etmeyen bağışçı aile paranın Sazan bebeğin gözlerinin tedavisi için kullanılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sazan bebek geçirdiği zorlu ameliyatların ardından yaklaşık 3 ay sonra Dr. Siyami Ersek Hastanesi'nden taburcu edildi.

Duvar'ın yaptığı haber üzerine Sazan bebeğin hastane masraflarını karşılamak isteyen yardımseverler harekete geçmişti. Fakat Diyarbakır Fidanlık kampı ve Türkiye'nin birçok yerinde yaşayan Ezidiler AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) kamplarında kalmadığı ve Sazan bebek mülteci statüsünde olmadığı için hastane yönetimi bebeğin 'sağlık turizmi' kapsamında tedavi olması gerektiğini söylemişti. Yapılan başvurular sonucu Sazan bebeğin 18 bin TL olan hastane masrafı hastane tarafından iade edildi.

GÖZLERİNE IŞIK OLSUN

Sazan bebeğin babası Somükcan Kaçan ve Diyarbakır Fidanlık Kampı sağlık personeli Birzat Şimşek Sazan bebeğin mülteci statüsüne alınması için İstanbul İl Göç İdaresi'nden ikame belgesi almak için birçok yere başvurdu. Belgeyi almayı başaran Kaçan ve Şimşek hastane yönetimin kendilerinden istediği 18 bin TL hastane masrafının tedavi bittikten sonra kendilerine iade edildiğini söyledi. Baba Kaçan, bu parayı hiç tanımadıkları hayırseverlere geri vermeyi isteyince hayırseverler de parayı almayacaklarını belirtti, tedaviden artan paranın Sazan bebeğin gözlerindeki problemin tedavisi için kullanılmasını istedi.

ŞİMDİ TUTUKLU OLAN VEKİLLER BAKAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Duvar'ın Sazan bebeğin hastalığını kamuoyuna duyurmasının ardından Ezidilerin Türkiye'de tedavi hakkından neden yararlanamadığı tekrar gündeme geldi. Bunun üzerine Halkların Demokratik Partisi milletvekilleri konuyu Sağlık Bakanlığı'na iletti. 4 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de konuyu birkaç kez Sağlık Bakanlığı ile görüşmüştü.

'SAZAN, TEDAVİ BEKLEYENLER İÇİN ÜMİT OLDU'

Diyarbakır Fidanlık Kampı'nda Sazan gibi tedavi olmayı bekleyen onlarca hasta bulunuyor. Kampın sağlık personelinden Birzat Şimşek, meme kanseri, böbrek yetmezliği gibi hastalıkları olan yaklaşık 37 hastanın daha olduğunu belirtiyor. Şimşek, Sazan'ın tedavisi için verdikleri mücadelenin kampta kalan diğer hastalar için ümit olduğunu ifade ediyor: “Sazan için çok mücadele ettik. Ama sonunda tedavi olması için elimizden geleni yaptık. Hastane yönetimi bizlere çok yardımcı oldu. Şimdi de kampta yaşayan diğer hastaların da tedavi olması için mücadele edeceğiz.”

Sazan bebek gözlerini tekrar açtıSazan bebek gözlerini tekrar açtı

Sazan bebek konuşmaya başladıSazan bebek konuşmaya başladı

Sazan bebek bu hafta taburcu edilecekSazan bebek bu hafta taburcu edilecek

Sazan bebekten güzel haberSazan bebekten güzel haber

Sazan bebek taburcu olduSazan bebek taburcu oldu