Sazan bebek konuşmaya başladı

Sazan Kaçan, Siyami Ersek Hastanesi'nde ameliyat edilmesinin ardından önceki gün hayata gözlerini tekrar açtı. Ağır bir ameliyat geçiren 5 yaşındaki Kaçan, dün babası ve ablasıyla konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın Şengal bölgesinden IŞİD'in saldırıları sonucunda Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Sazan ailesi önce Şırnak'ta kampta daha sonra Diyarbakır'ın Fidanlık Kampı'na yerleşmişti. 5 yaşındaki Sazan Kaçan'ın kalbi delik ve "fellat tetratolojisi" teşhisi konulmasının ardından acil bir şekilde ameliyat olması gerekiyordu. Ailenin maddi durumu kötü olduğu için bu parayı karşılayamadı. İki kişi tarafından ameliyat masrafları karşılanan Kaçan, pazartesi günü ameliyat oldu.

'BENİ AMELİYAT ETTİRDİĞİNİZ İÇİN SİZİ SEVMİYORUM'

Sazan Kaçan ameliyat olmasının ardından müşahade odasına alındı. Baba Somükcan Kaçan doktorlardan, Sazan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve en kısa zamanda taburcu edileceği bilgisini aldıklarını söyledi. Baba Kaçan, kızının hayata tekrar gözlerini açmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Ameliyattan çıkarılan Sazan Kaçan, dün konuşmaya başladı. Baba Somükcan, kızının ilk konuşmasına kendilerine şu sözleri söylediğini aktardı: Beni buraya siz getirdiniz ameliyat ettiniz sizleri sevmiyorum.”

'Kızım gözlerimin önünde eriyor''Kızım gözlerimin önünde eriyor'

NE OLMUŞTU ?

Kaçan ailesi, IŞİD’in bulunan Şengal bölgesine saldırması üzerine, 2014’te Şırnak’a göç etmek zorunda kaldı. Kaçan ailesi, Şırnak’taki çatışmalardan dolayı, Diyarbakır’da bulunan Fidanlık Kampı’na yerleşti. Fidanlık Kampı, AFAD’a bağlı olmadığı için burada bulunan mülteciler 2’nci ve 3’ncü sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

Sazan Kaçan’ın hastalığının 12 Ağustos’ta haber olmasının ardından, birçok kişi hastane masraflarını ödemek istediklerini söylemişti. Fakat, Kaçan ailesi mülteci statüsünde olmadığı için, 18 bin TL olan hastane masrafı 48 bin TL olmuştu. Daha sonra hastane yönetimi bu ücreti tekrar 18 Bin TL olarak belirledi. Ameliyat masraflarını üstlenmek isteyenler sayesinde, 5 yaşındaki Sazan Kaçan’ın ameliyatı İstanbul'da bulunan Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde gerçekleşti.

Sazan'ı hastane kapısından çevirdilerSazan'ı hastane kapısından çevirdiler

Sazan bebek gözlerini tekrar açtıSazan bebek gözlerini tekrar açtı