Lodos nedeniyle İDO seferleri iptal edildi

Marmara Bölgesi'nde etkili olan lodos günlük hayatı etkilemeye devam ediyor. İstanbul'da deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle, deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Lodos fırtınası Marmara ve Kuzey Ege'nin diğer kentlerinde de etkili oluyor. Bursa'da hızı saate 60 kilometreyi bulan lodos nedeniyle çöp konteynerleri ve simit arabaları devrildi.

İDO'dan yapılan ilk açıklamaya göre, saat 17.00'ye kadar olan tüm iç ve dış hat seferleri iptal edilmişti. Lodosun etkisini sürdürmesi nedeniyle iptaller arttı. İptal edilen seferler şu şekilde:

17:00 Kartal-Tuzla-Yalova Deniz Otobüsü

17:30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

18:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü

18:30 Yalova-Tuzla-Kartal-Bostancı Deniz Otobüsü

18:45 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü

19:30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

21:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü

21:15 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

RÜZGARIN HIZI 80 KİLOMETREYE ULAŞABİLİR

Bursa’da dün gece başlayan ve bugün etkisini arttıran lodos nedeniyle sabah işe ve okula gidenler zor anlar yaşadı. Rüzgar çöp konteynerleri ve simit arabalarını devirdi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, lodosun hızının saatte 80 kilometre hıza kadar ulaşabileceğini, perşembe günü yerini yağmura bırakarak bölgeyi terk edeceği kaydedildi. Yetkililer, vatandaşları lodoslu havada kömür sobalarını yakmamaları konusunda uyardı.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA SEFERLER İPTAL

Kuzey Ege'de hızı 70 kilometreyi bulan lodos nedeniyle, Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, Gökçeada- Kabatepe ve Bozcaada- Geyikli hatlarında gün içindeki tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Boğaz hattındaki diğer seferlerde ise herhangi bir aksama yaşanmıyor. (DHA)