Diyarbakır Valiliği: PKK yaptı

Diyarbakır Valiliği dün, bu ilde yaşanan saldırının PKK tarafından yapıldığı yönünde yeni bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında bu yönde telsiz konuşmaları bulunduğu belirtildi. IŞİD'in resmi ajansı Amak'ta yer alan ve Reuters'in duyurduğu üstlenme açıklaması ise 'Farklı algı oluşturma' çabası olarak duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da dün meydana gelen patlama ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden bir açıklama geldi. Patlama olduktan kısa süre sonra devlete ait Anadolu Ajansı, "PKK saldırıyı üstlendi" şeklinde valiliğe dayandırdığı bir haber geçti. Ancak daha sonra Reuters haber ajansı IŞİD'in resmi haber ajansı Amak'ta saldırının bu örgüt tarafından üstlenildiği duyurdu. Bunun üzerine kamuoyunda olayın gerçek faillerinin kim olduğu ilk anda yapılan açıklama soru işaretleri oluşturdu. HDP'nin dün aynı bölgede gözaltında tutulan milletvekilleri Ziya Pir ve Sırrı Süreyya Önder'in saldıra hedefin kendileri olduğu şeklindeki açıklamaları ile konu tartışılmaya devam ederken şimdi de Diyarbakır Valiliği'nden bir açıklama geldi.

"04.11.2016 günü saat 7.53 te, İlimiz Bağlar İlçesi Aydın Arslan Bulvarında, bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenmiş ve olayın akabinde saat 11.22’de Valiliğimiz tarafından, patlama olayının bölücü terör örgütü tarafından üstlenildiği şeklinde bir açıklama yapılmıştı" denilerek başlanan açıklamada, "Uluslararası bir haber ajansının bir kaynağa dayandırarak yaptığı bir habere dayalı olarak, basında ve sosyal medyada olayın IŞİD terör örgütü tarafından üstlenildiğine dair haberler yer almıştır. Valiliğimizce yapılan açıklama, bölücü terör örgütü elemanlarının kendi aralarında yapmış oldukları telsiz konuşmalarına dayandırılmıştır" denildi.

Diyarbakır patlamasından görüntülerDiyarbakır patlamasından görüntüler

Diyarbakır saldırısını IŞİD üstlendiDiyarbakır saldırısını IŞİD üstlendi

Sırrı Süreyya Önder: Diyarbakır saldırısı biz içerideyken yapıldıSırrı Süreyya Önder: Diyarbakır saldırısı biz içerideyken yapıldı

HDP: Diyarbakır saldırısı araştırılsınHDP: Diyarbakır saldırısı araştırılsın

Diyarbakır saldırısını TAK üstlendiDiyarbakır saldırısını TAK üstlendi

'FARKLI ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR'

Açıklamada, 'Kemal' kod adlı bir PKK üyesinin patlamayı 3 ton patlayıcı kullanarak gerçekleştirdikleri yönünde telsiz konuşmaları olduğu belirtilerek, "Bu bilgiler çerçevesinde söz konusu saldırının bölücü terör örgütü mensuplarınca yapıldığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Söz konusu sosyal medyada ve bazı haber organlarında yer alan haberler, çoğunlukla sivil vatandaşlarımızın zarar gördüğü ve hayatını kaybettiği menfur saldırı olayıyla ilgili farklı algı oluşturmaya ve bölücü terör örgütünü korumaya yönelik haberlerdir" denildi.