Doğubayazıt'ta doğalgaz boru hattında patlama

İran'dan gelen doğalgaz boru hattında patlama yaşandı. Can kaybının yaşanmadığı patlama ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde İran'dan gelen doğalgaz boru hattında patlama yaşandı. Patlamada can ve mal kaybının olmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Doğalgaz boru hattında bugün saat 21.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Doğubeyazıt'a 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yenik mevkinde yaşanan patlamanın ardından çıkan yangında, alevler 50 metreye yükseldi.

ALEVLER AĞRI VE IĞDIR’DAN GÖRÜLDÜ

Patlama sonrası yükseldiği alevler Iğdır ve Ağrı’dan da görüldü. Patlamanın etkisi ile çevre köylerde oturanlar panik yaşadı.

İtfaiye, sivil savunma ve güvenlik ekiplerini önlem aldığı yangında hattaki gaz akışı durduruldu. Yangını söndürmek için hattadaki gazın bitmesinin beklendiği kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken patlamanın sabotaj sonucu meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Doğubayazıt'ta 27 Temmuz 2015’te aynı hatta yaşanan patlamanın sabotaj olduğu açıklanmıştı. (AĞRI/DHA)