POLNET arızası Türkiye'ye giriş çıkışları aksatıyor

POLNET sisteminde yaşanan arıza bütün sınır kapılarındaki işlemleri yavaşlattı. Atatürk Havalimanı ve Kapıkule'de uzun kuyruklar oluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kullandığı POLNET bilgi sisteminde yaşanan arıza sınır kapılarındaki giriş ve çıkışları aksattı. Arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uzun kuyruklar oluştu.

POLNET bilgi sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye genelinde sınır kapılarında giriş ve çıkış işlemleri manuel olarak yapıldı.

Atatürk Havalimanı'nda da yolcular pasaport kontrol noktalarında beklemek zorunda kaldı. Saat 18.20-21.00 saatleri arasında süren arıza sebebiyle yolcuların çıkış işlemleri manuel olarak yapıldı. Arızanın giderilmesinin ardından saat 21.00 itibariyle pasaport işlemleri normale döndü.

THY'DEN 'ERKEN GELİN' TAVSİYESİ

Türk Hava Yolları resmi internet sitesinden yolcularını uyaran bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye genelinde yaşanan "Pasaport Sistemi Arızası " sebebiyle uçuşlarınızda herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için alana varışlarınızı normalden daha erken planlamanızı tavsiye ederiz. Güncel uçuş bilgilerini mobil uygulamalarımızdan veya web sitemizden takip edebilirsiniz."

KAPIKULE'DE UZUN KUYRUK

Arıza nedeniyle tüm gümrük kapılarında da pasaport kontrol işlemleri durdu. Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yapmak isteyen çok sayıda araç sürücüsü, arıza giderilene kadar bekledi. Bu sürede uzun araç kuyruğu oluştu. Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule gümrük kapılarında da işlem yapılamadı. (DHA)