Ordu'da 11 öğrenci zehirlendi

Gıda zehirlenmesi nedeniyle 11 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin okul kantinde satılan dönerden zehirlendikleri belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'da 11 ortaokul öğrencisinin kantinde satılan tavuk dönerden zehirlendi. Öğrenciler hastanede tedavi altına alınırken, incelenmek üzere kantinden numuneler alındı.

Ünye ilçesinde bulunan Şehit Hüseyin Başaran Okulu'nun kantinde satılan tavuk dönerden yiyen 11 öğrenci bir süre sonra fenalaştı. Öğrencilerin mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri üzerine okula ambulans çağrıldı. Öğrenciler ambulanslarla Ünye İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede yapılan ilk müdahalede öğrencilerin, gıda zehirlenmesi geçirdikleri belirlendi.

'KANTİNDEN ALINAN NUMUNELER İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ'

Öğrencilere serum verildiğini aktaran Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, 7 öğrencinin taburcu edildiğini açıkladı.

Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Erdem,"Şu aşamada çocukların sağlığını olumsuz yönde daha ileriye götürecek bir durum söz konusu olmadığı görülüyor. Çocukların ifade ettiği kadarıyla kantinden aldıkları tavuk dönerden dolayı gıda zehirlenmesi yaşadıkları görülüyor. Kantinden numuneler okul idaresi tarafından alındı. Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden uzman ekipler de ürünle ilgili numune almak ve kontrolleri yapmak üzere gönderildi. Çocukların sağlığı her şeyden önemli. Çocuklarımızın taburcu olmaya başladığını öğrendik, o da bizi sevindirdi" dedi. (ORDU/DHA)