Gırgır teknesi çiftliğe girdi, binlerce balık telef oldu

Denizlerde nadir görülen bir kaza yaşandı. Bodrum'da balık çiftliklerine giren tekne nedeniyle binlerce balık kaybedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi açıklarında avlanan gırgır teknesi, mekanik bir arıza nedeniyle açık denizdeki balık çiftliğine girince, binlerce balık telef oldu.

Torba Mahallesi açıklarındaki İkiz Adalara bir mil uzaklıkta, kardeşi 47 yaşındaki İsmail Atıcı'ya ait 23 metre uzunluğundaki 'C.Mehmet Reis 1' adlı gırgır teknesiyle avlanan Mehmet Atıcı, bugün 08.00 sıralarında tekneyle özel bir şirkete ait çipura ve levrek üretimi yapılan balık çiftliğinin havuzuna girdi. Kafesleri parçalayarak havuzların içine dalan gırgır teknesi, bölgede avlanan bazı amatör balıkçılarca görüntülendi.

Olaydan sonra iki havuzun tamamen bir havuzun ise yarısının parçalandığı ve binlerce balığın denize boşaldığı belirtildi. Sahil güvenlik ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Özel şirket yetkilileri ise zarar tespit çalışmalarının başladığını söyledi. (BODRUM/DHA)