İstanbul'da 5 bin polisle 'uygulama'

İstanbul polisi, 'Yeditepe Huzur' adı altında il genelinde çeşitli birimlerden oluşan 5 bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla helikopter destekli kara ve denizde asayiş uygulaması yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın da denetlediği uygulamalarda, önceden belirlenen noktalarda şüpheli araçlar durdurularak arama ve kimlik kontrolü yapıldı. Ayrıca şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı.

Denetimlere Deniz polisi de katıldı. Boğaz'da ve Haliç'te devriye atan ekipler, tekneleri durdurarak, arama yaptı. Denizde can ve mal emniyetini korumaya ve yasak avcılığı önlemeye yönelik uygulamada, durdurulan teknelerdeki kişilerin GBT sorgulaması yapıldı. Özel tekne ve yatların da durdurulduğu denetimlerde teknelerin evrakları da incelendi. Bir polis helikopteri de uygulamaya destek verdi. Havadan koordinasyon sağlayan helikopter bazı noktalardan görüntü ve fotoğraf kaydı aldı. İstanbul'un tüm ilçelerini kapsayan asayiş uygulaması gece geç saatlere kadar devam etti.

28 BİN KİŞİYE GBT SORGULAMASI

Uygulamalar sonucunda 24 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet kurusıkı tabanca, 161,57 gram uyuşturucu, 1 adet para sayma makinesi, 2 bin 60 paket kaçak sigara, 15 adet kaçak içki yakalandı. 28 bin 322 kişinin GBT sorgusu yapıldı, 129 aranan şahıs ise gözaltına alındı. Uygulamada ayrıca, 902 işyerinin denetlendiği, 57 işyerine işlem uygulandığı öğrenildi. Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı uygulamada ise, sorgulanan 15 bin 990 araçtan 121'i trafikten men edilirken, uygulama kapsamında 172 bin 568 TL tutarında para cezası kesildi. (İSTANBUL/DHA)