Narlıdere Belediyesi'nden 'yeşile boyama' açıklaması

Narledere Belediyesi, Yaşar Kemal'in adının verildiği rekreasyon alanı yeşile boyandığı yönündeki haberler üzerine açıklama yaptı. Yapılan işlemin boyama değil "hydroseeding" olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de, Narlıdere Belediyesi'nin Yaşar Kemal’in adının verildiği rekreasyon alanının çevresindeki yamaçları yeşile boyadığı bugün basında yer aldı. Konuyla ilgili Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur yazılı açıklama yaptı.

Projeyi başarılı olarak değerlendiren Batur, projenin bilinçsiz bir şekilde siyasi malzeme olarak kullanıldığını belirtti. Batur “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Projesi fiziki olarak zor şartlar altında gerçekleştirilen bir projedir. 87 derecelik şevlerin söz konusu olduğu alanda yeşillendirme, ağaç ve çim ekimi yapılmaktadır. Böylesi kayalık ve dik alanlarda tüm dünyada uygulanan ‘Hydroseeding’ sistemi Yaşar Kemal kültür ve Sanat Vadisi Projesi’nde de uygulanmıştır" ifadelerini kullandı.

Batur, haberlere boyama olarak yansıyan işlemin, "çim tohumu, torf, malç, gübre ve ilacın su ile homojen bir şekilde karıştırılarak alana püskürtülmesi" olduğunu açıkladı. Batur, alanın yeşillendirilmesi için 10 bin ağaç dikildiğini aktardı.

'AĞZI OLAN KONUŞUYOR'

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı açıklamayı eleştiren Batur, "AKP’li belediyeler olan Mamak, Karabük ve Düzce Belediyeleri’nin de aynı uygulamayı ‘ Türkiye’de bir ilk’ şeklinde övünerek açıklarken niye sesin çıkmadı diye adama sorarlar. Ağzı olan konuşuyor işte" dedi.

Ayrıca yarın Saat:10.00 itibari ile ‘Hydroseeding’ uygulamasına devam edeceğiz, merak eden, görmek isteyen gelip görebilir.

HYDROSEEDİNG YÖNTEMİ

Açıklamada, hydroseeding yöntemiyle ilgili bilgiler de verildi. Açıklamaya göre, bu yöntemle ekimi yapılacak alana tohumu ve su karıştırılarak püskürtülüyor. Püskürtme işlemi yapılan alana mikro besin maddeleri içeren organik gübre, tohum ve diğer bileşenleri erozyondan korumak için organik bir yapıştırıcı da uygulanıyor.