Kocaeli'de 2 işçi hayatını kaybetti

Sosyal tesis inşaatında çalışan iki işçi, halatın kopması nedeniyle 25 metreden yere düştü ve hayatını kaybetti. Bu yılın 9 ayında ölen işçi sayısı ise en az 1421.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Kocaeli’de Derince Belediyesi’nin sosyal tesis inşaatında, vince bağlı sepet koptu. 25 metre yükseklikten yere düşen sepette bulunan 2 işçi yaşamını yitirdi.

Olay, Derince Belediyesi’nin “Yelken Kafe” olarak bilinen sosyal tesisin inşaatında yaşandı. Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından, kulelerdeki dübellerin kontrol edilmesi için 2 işçi vince bağlı sepete bindi. Ferdi Karagül ve Sinan Dinç’in bulunduğu sepet kulelere yaklaşırken halat koptu. Sepet yaklaşık 25 metre yükseklikten yere düştü.

Kazanın haber verilmesinin ardından inşaata gelen sağlık ekipleri Karagül ve Dinç’in öldüğünü belirledi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

DOKUZ AYDA 1421 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin raporuna göre, 2016 yılının ilk dokuz ayında en az 1421 işçi yaşamını yitirdi. 141 işçinin hayatını kaybettiği Eylül ayında en çok ölüm tarım ve inşaat iş kollarında yaşandı. Eylül’de her iki iş kolunda da 33’er işçi öldü.

Bu yılın Ocak ayında en az 115 işçi, Şubat ayında en az 144 işçi, Mart ayında en az 160 işçi, Nisan ayında en az 171 işçi, Mayıs ayında en az 124 işçi, Haziran ayında en az 205 işçi, Temmuz ayında en az 160 işçi ve Ağustos ayında ise en az 201 işçi hayatı kaybetti.

ÖLÜMLERİN YÜZDE 98’İ ÖNLENEBİLİR

Geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen 8’inci Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmış ve bir konuşma yapmıştı. Erdoğan, “ILO’nun (Uluslararası çalışma Örgütü) da belirttiği gibi bu kayıpların yüzde 98’i gerekli tedbir alınsa, var olan düzenlemeler tam olarak uygulansa önlenebilir kazalardan kaynaklanıyor” demişti. (DUVAR/DHA)