'Gözümüzden sakındığımız çocuklarımızı zehirliyorlar'

Doğubayazıt'taki okullarda üst üste gelen zehirlenme olaylarına bugün yenisi eklendi. Veliler öfkeli: "Biz çocuklarımızı gözümüzden sakınırken onlar zehirliyorlar."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yedikleri sandviçten zehirlenerek hastaneye kaldırılan 70 öğrenci taburcu edilirken, 75'inci Yıl İlköğretim Okulu'nda bugün rahatsızlanan dört öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir öğrencinin öldüğü çok sayıda öğrencinin de zehirlendiği ilçede dört gün içinde ikinci zehirlenme vakası oldu. İlçeye bağlı Bereket Köyü ile Telçeker Köyü'nün yanı sıra Reşat Erden Lisesi, Savaş Ay Lisesi ile İmam Hatip Lisesi'nden toplam 70 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından öğrenciler gece boyunca müşahade altında tutularak bu sabah saatlerinde taburcu edildi. 75'inci yıl ilköğretim okulunda zehirlenen dört öğrenci daha hastaneye kaldırıldı.

Doğubayazıt'ta ikinci zehirlenme olayıDoğubayazıt'ta ikinci zehirlenme olayı

'DÖRT ÇOCUĞUM DA ZEHİRLENDİ'

Velilerden Ahmet Bozdoğan, "Benim 4 çocuğum var 4’ü de zehirlenmiş. Hastaneye kaldırdık ve tedavilerinin ardından taburcu edildi. En çok zehirlenme bizim köyde yaşandı" diye konuştu. Çocuğunu okula göndermeyeceğini söyleyen Nasrullah Çeri ise, şöyle konuştu:

"Okullarda sağlık adına hiçbir şey yok. Denetimler sıfır. O yemeği dağıtan firma hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Biz çocuklarımızı gözümüzden sakınırken onlar zehirliyorlar. İki çocuğum okula gidiyordu ikisi de zehirlendi. Bundan sonra çocuklarımı okula göndermeyeceğim."

Öğrencilerden Beyza Böğürcük ise, "Okulda yediğimiz yemeğin içinde sucuk, yeşillik ve patates vardı. Onu yiyip eve gittikten sonra midem bulandı karnım ağrıdı. Sonra ailem beni hastaneye getirdi. Şimdi biraz daha iyiyim" diye konuştu. (DOĞUBAYAZIT/DHA)