Doğubayazıt'ta ikinci zehirlenme olayı

Doğubayazıt'ta 40 öğrenci okulda dağıtılan sandiviçleri yedikten sonra, zehirlenme belirtisiyle hastaneye kaldırıldı. İlçede geçen hafta da öğrenciler zehirlenmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, okullarda dağıtılan sandiviçlerden 40 öğrenci zehirlendi. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin tedavileri devam ediyor. İlçede geçen hafta da öğrenciler sandiviçten zehirlenmiş, 6 yaşındaki bir öğrenci yaşamını yitirmişti.

Bereket ve Telçeker köylerindeki okullarla merkez İmam Hatip, Reşat Erden, Savaş Ay liselerinde bugün sandiviç dağıtıldı. Sandiviçleri yiyen öğrenciler, bir süre sonra kusma ve ishal belirtileri nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Doğubayazıt Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, farklı okullardan toplam 40 öğrencinin, Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü açıklandı. Sandiviçleri dağıtan yemek şirketi ile olan sözleşmenin feshedildiği belirtilirken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

VELİLER TEPKİLİ

Veliler ise, bir hafta içinde ikinci zehirlenme olayı yaşanması nedeniyle tepkili. Öğrencilerin kusma, ateş ve ishal nedeniyle halsiz düştüğünü belirten veliler, "Beritan'ın ölüm olayı gözümüzü korkuttu. İshal veya kusan tüm öğrenciler hastaneye getirilince servislerde yer kalmadı. Bir yatakta birkaç öğrenciye yatırılıyor" diyor.

Doğubayazıt'ta 7 Ekim günü dağıtılan sandiviçler nedeniyle çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırılmıştı. Sandiviçten zehirlenen 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu'nun hayatını kaybetmişti. (DHA)