5 yaşındaki göçmen nihayet ameliyat oldu

5 yaşındaki mülteci Sazan Kaçan, 48 bin lira olan ameliyat ücreti nedeniyle tedavi olamıyordu. Kaçan, 2 kişinin masrafları karşılamasıyla ameliyat olabildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaçan ailesi IŞİD'in, Şengal bölgesine yaptığı saldırı nedeniyle, önce Şırnak'a daha sonra, Diyarbakır'da bulunan Fidanlık Kampı'na yerleşti. Ailenin 5 yaşındaki kızı Sazan Kaçan'a kaldırıldığı hastanede "Fellat Tetralojisi" teşhisi konuldu. Kalbi delik olan ve nefes almak da zorluk yaşayan Sazan Kaçan'ın ameliyatı için ilk başta 18 bin TL istendi.

Ailenin bu parayı karşılamaması üzerine, yayımladığımız haberin ardından, birçok kişi ameliyat masraflarını karşılamak istedi. Bunun üzerine Kaçan ailesi, İstanbul'da bulunan Dr. Seyami Ersek Hastanesi'ne geldi. Fakat hastane yönetimi ailenin mülteci statüsünden yararlanamadığı için, sağlık turizmi kapsamında tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. 18 bin TL hastane masrafı bu kez 48 bin TL oldu.

AMELİYAT İYİ GEÇTİ

Hastane yönetiminin 48 bin TL olarak söylediği ücret daha sonra tekrar 18 bin TL'ye düşürüldü. Bunun ardından Sazan bebeğe anjiyo yapıldı ve bebeğin ameliyat esnasında enfeksiyon kapmaması için diş tedavileri yapıldı. Aile bayram tatilini İstanbul'da geçiremediği için tekrar Diyarbakır'a döndü. Yaptığımız haberin ardından ismini vermek istemeyen 2 yurttaş Sazan Kaçan'ın bütün tedavi masraflarını üstlenmek istedi. Bunun üzerine aile, tekrar İstanbul'a döndü. Tetkiklerin yapılmasının ardından Kaçan'ın, Dr. Seyami Ersek Hastanesi'ne yatışı gerçekleşti. Kaçan, dün saat 15.00'te ameliyat edildi. Kaçan'ın ameliyat sırasında oluşabilecek bir kan kaybına karşı birçok kişi kan vermek için hastaneye gitti. Yoğun bakımda olan Sazan Kaçan'ın babası Sümukcan Kaçan, doktorlardan aldığı bilgiye göre ameliyatın iyi geçtiğini söyledi. Kaçan'ın en kısa zamanda taburcu edilmesi bekleniyor.

'Kızım gözlerimin önünde eriyor''Kızım gözlerimin önünde eriyor'

Kan bağışı yapmak için birçok kişi hastaneye geldi. Kan bağışı yapmak için birçok kişi hastaneye geldi.

NE OLMUŞTU ?

Kaçan ailesi IŞİD’in Irak’ta bulunan Şengal bölgesine saldırması nedeniyle, 2014’te Şırnak’a göç etmek zorunda kaldı. Kaçan ailesi daha sonra Şırnak’taki çatışmalardan dolayı, Diyarbakır’da bulunan Fidanlık Kampı’na yerleşti. Fidanlık Kampı AFAD’a bağlı olmadığı için burada bulunan mülteciler 2’nci ve 3’ncü sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

Sazan Kaçan’ın hastalığını 12 Ağustos’ta kamuoyuna duyurduk. Bunun üzerine birçok kişi Kaçan’ın hastane masraflarını ödemek istediklerini söylemişti. Fakat Kaçan ailesi mülteci statüsünde olmadığı için 18 bin TL olan hastane masrafı 48 bin TL olmuştu.

Sazan'ı hastane kapısından çevirdilerSazan'ı hastane kapısından çevirdiler